Egy antiszemita a mások antiszemitizmusa ellen

2019. július 26. 14:31

A szerző a valóban létező és aggasztó franciaországi (németországi, stb.) jelenségeket apokaliptikus méretűvé nagyítja, a magyarországi viszonylagos nyugalmat pedig paradicsomi állapotokká stilizálja.

2019. július 26. 14:31
Gadó János
Szombat.org

„Az 5-ös számú párttagkönyvével büszkélkedő kormánypárti újságíró méretes cikkben leckézteti Franciaország budapesti nagykövetét a kormánypárti napilap hasábjain.

Az ürügy: francia bírósági szakértők immár harmadízben is beszámíthatatlannak nyilvánították egy barbár antiszemita gyilkosság elkövetőjét. 2017. április 4-én egy Kobili Traoré nevű, sokszorosan visszaeső bűnöző behatolt szomszédja, a 65 éves zsidó Sarah Halimi lakásába, súlyosan bántalmazta az asszonyt, majd kihajította a harmadik emeleti erkélyről. (Az ügyről a Szombat is többször írt.)

Hosszadalmas, durván vádaskodó hangnemű cikkében a szerző azt állítja, hogy Franciaországban a sajtó részéről »igyekeztek elhallgatni, eltussolni a dolgot« (ami nem igaz), hogy elmaradt az általános felháborodás (ami részben valóban igaz, csak a zsidó közösség háborodott fel).

Valóban aggasztó jelenségeket a szerző gátlástalanul eltúloz: »Egymást érik az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények, nyílt utcán támadják meg és fenyegetik a zsidókat.«

Ilyenek esetek valóban előfordultak (a Szombat ezekről is számos alkalommal írt), de a fenti szövegből az sejlik, hogy az utcára kimerészkedő zsidók óhatatlanul támadások áldozatai lesznek. Itt még nem tartunk.

A szerző feladata világos: a nagykövet fejére kell olvasnia, hogy Franciaországban tombol az antiszemitizmus, a »kézivezérelt, aljas, velejéig rothadt, hazug és becstelen sajtó« hallgat, a kormány pedig nem hogy igyekezne ezt megfékezni, hanem cinkos módon bátorítja a muszlim és szélsőbaloldali forrásból táplálkozó gyűlöletet.

Míg ellenben Magyarországon »soha nem látott reneszánszát éli a zsidó kultúra, …a lehető legnagyobb biztonságban élnek a zsidók, ahol egyszerűen nincsenek antiszemita támadások és atrocitások«.

Amennyire aggasztóak ezek a nyugati jelenségek, annyira világos a szerző szándéka: csak azt tartja feladatának, hogy az antiszemitizmust ürügyül használva élhetetlennek bélyegezze a nyugati demokráciákat és példamutató, remek helynek Orbán Viktor Magyarországát.

Ha ez valóban így lenne, a menekülő francia zsidók Magyarország felé vennék az irányt.

A szerző a valóban létező és aggasztó franciaországi (németországi, stb.) jelenségeket apokaliptikus méretűvé nagyítja, a magyarországi viszonylagos nyugalmat pedig paradicsomi állapotokká stilizálja.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. július 27. 16:20
Apokaliptikus méretűvé már 15 éve nagyította az izraeli miniszterelnök. Az nem volt baj szerzőnk szerint? ’Az izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon, arra szólította fel a franciaországi zsidókat, hogy költözzenek azonnal Izraelbe elmenekülendő az antiszemitizmustól. Az American Jewish Association jeruzsálemi értekezletén beszélt arról, hogy a zsidóknak mindenhonnan a világból Izraelbe kell költözniük, amilyen hamar csak lehetséges. Hozzátette: azoknak, akik Franciaországban élnek, a költözés „elkerülhetetlen” („a must”), mert a zsidók elleni erőszak ott növekedik. „Látjuk a legvadabb antiszemitizmus terjedését” Franciaországban – mondta Sharon. (A BBC News tudósítása 2004. július 14-én)
mustarharmas
2019. július 27. 09:52
Nem vallásról beszélek és a zsidó lobbi nem is kizárólag vallási alapon működik. Másodszor. Rendben, alapvetően lobbizzanak Izrael mellett. De emellett a magyar zsidók soha se tudtak elérni a nemzetközi lobbijuknál semmit elérni ezért az országért, mondjuk a határolntúli magyarokért? Ezt te sem gondolod komolyan.... Az igazság az, hogy ezt a nemzetközi lobbit nemigen érdekli Magyarország. Akor mennyire kölcsönös ez a szerelem?
Gyéressy Károly
2019. július 27. 00:42
Az szdsz hangja.
Biivisz
2019. július 27. 00:33
Ez a szembesülés pedig úgy történt, hogy e klánok világhatalmi játszma-projektjük során ejutottak a "nemzetállamok lebontása" alprojekthez, amiben Izrael ugyanúgy egy "eltakarítandó akadály", mint Magyarország, vagy az USA. S bár e klánokat - zsidó gyökereik ellenére - a zsidóság sorsa csak annyiban érdekelte, amennyiben azt hatalmi céljaik szolgálatába tudták állítani, a zsidók erre csak most kezdenek rájönni. És ez az az ok - a közös érdek - ami a korábbi jobboldali antiszemitákat Izraellel közös platformra hozza, nem pedig valami homályos, spontán "megváltozás", ahogy Gadó írása alapján gondolhatnánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!