Ezert nem koltozunk soha haza!

2019. május 07. 10:23

Bocsi, a londoni gepemen nincs ekezet, meg ebben az orszagban nem is illik hasznalni, remelem, azert ertitek.

2019. május 07. 10:23
Piréz Róbert
Tutiblog

„Sziasztok, regen irtam nektek, de csak azert, mert parommal, Monival eppen koltozunk. Most talaltuk meg almaink csodakuckojat a varazslatos, megannyi pezsgo karibi fesztivalnak otthont ado kisvarosban, London kozeleben, ahonnan alig 2 ora busszal a vilag legszebb folyoja, a Temze, ahol annyi idot toltottunk kikoltozesunk utan Monival, a parommal.

(Bocsi, a londoni gepemen nincs ekezet, meg ebben az orszagban nem is illik hasznalni, remelem, azert ertitek. Irnam angolul is, csak az otthoniak nem beszelnek nyelveket. De vagjunk is bele a legujabb elmenybeszamolomba a londoni mindennapokrol.)

Itt tanultunk meg mindketten mosolyogni. Igazan felszabadultnak lenni. Magyarorszagon mindig csak a gondok vannak, meg a brutalis elnyomas. A britek rettentoen kedves emberek, es mindenkihez van egy kedves, mosolygos szavuk. Akar meg sajat magukon is hajlandoak neha viccelodni, de ha a negereken viccelodsz, vagy szexista jellegu beszolasokon gunyoldosz, akar idegen nyelven is nehany nagyseggu no nagy seggen, akkor mar a metroban letartoztatnak es atnevelotaborba kuldenek.

Mert itt komolyan veszik a torerantiat. Sokan feltettek nekunk a kerdest, miert nem koltozunk haza, amikor mar otthon is meg lehet elni berbol is fizetesbol. Egyszeruen azert, mert nem lehet, barmit is allit a fideszes propaganda. A Tibicsokiert es a Turo Rudiert pedig nem adjuk fel az almainkat. Rendszeresen skype-olunk parom, Moni legjobb baratnojevel, Noemivel, aki Budapesten el es egy piacvezeto multinal dolgozik, nem is rossz fizetesert, legalabbis magyar viszonylatban. O oszinten elmeseli nekunk mindig, hogy mennyire tragikus helyzetben van a magyar gazdasag, keptelenseg kijonni a fizetesbol, pedig o a szerencses kevesek egyike. Sajat lakasa, kocsija van, meg nyaralni is el szokott jarni (nyaron siel, telen a tropusokat szereti), de akkor sem olyan, mint nalunk. O alig birja kifizetni az internetet es a telefont, a gyumolcs pedig sokkal dragabb otthon, mint itt, pedig spanyolbol hozzak ugyanugy. Es az sem igaz, hogy itt rosszabb lenne az idojaras, mint otthon. Pesten is esik az eso, Noemi meselte, hogy nem lehetett kimenni az utcara, mert ott el sem takaritjak az esot. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ambaracurjan
2019. május 07. 21:49
Jó írás, röhögtem rajta. De hihető, sok ilyen típus leledzik az angoloknál. Egyébként van angolfan ismerősünk, vénlány, perfekt angol, min.2 évtizedes ottlakással és munkával. Csak a szokásos, princ wiliem mánia, Wembley stadion beájulás, kelta mondavilág szakértő(szakrálisan, análisan banálisan)angol költőket eredetiban olvassa, stbstb. Magyarországon él, angolt tanít.
tango47
2019. május 07. 18:15
Én azt hittem, hogy a magyaroknak születetten van humorérzéke. Hát nem! Az itteni hozzászólások is jelzik, hogy az iróniát a szerzőnek minimum két mondatonként kellene jelezni, mert vannak, akik mindent komolyan vesznek.
Tatulus
2019. május 07. 17:14
Remek írás! Remélem libsitársainknak is tetszett! Amúgy tényleges igazság rejtőzik mögötte! A brit óvodák zömében az óvodások több, mint fele nem fehér gyermek!
lynx
2019. május 07. 16:55
" Szomszedjaim kozott vannak pakisztaniak, romanok, eritreaiak, kongoaik, lengyelek, karibiak, de mind-mind hatalmas brit."... :). A Hatalmas Britanniában! Jót nevettem én is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!