Rasszizmus ellen rasszizmussal, avagy mit delirál a magyarokról az Index táncosnője?

2019. május 04. 15:23

A 2019-es Porgy-műbalhé március közepén indult a Népszavában, a 2018-as január elején. Most 2019 májusát írjuk, a hazánkban élő táncosnő pedig eddig nyilván nem vette észre/nem tudta kialakítani véleményét/nem talált fordítót/nem talált orgánumot, hogy megírhassa az Ő leginkább magyarellenes és politikai indíttatású szövegét.

2019. május 04. 15:23
Ókovács Szilveszter
Origo

„Már nagyon hiányzott ám, hisz épp két hete vége a Porgy és Bess idei sorozatának, viszont azóta az Eiffel Műhelyházban már lement két bemutató, köztük Mozart-világpremier (A kairói lúd), régről felújított Krúdy-opera (Az arany meg az asszony) és vadonatúj magyar mű, Tóth Péter Örkény-operájának ősbemutatója, a Tóték is. Plusz Máté-passió, Mascagni-program (Parasztbecsület és Messa di Gloria), és érkezik A vágy villamosa-balett... Mit mondjak, »időszerű« volt hát, hogy egy utánlövés még érkezzen – véletlenül se írja meg senki, hogy létrejött és próbaüzemre megnyílt Budapest harmadik opera-és balettjátszásra épült terme. Már nem vagyok dühös se, bár ilyen a világon nincs, hogy egy ekkora beruházást nem rajonganak körbe az újságírók – érdemes beleolvasni az 1884-es operaházi nyitás környéki sajtóba.

Na mindegy, ide, Önnek legalább megírhatom, a nézők jönnek, a sajtó pedig egyre inkább azzá válik, ami: önmagát író, önmagáért létező bulvárbuli.

Az Indexen lehozott olvasói levél is szép példa erre. A 2019-es Porgy-műbalhé március közepén indult a Népszavában, a 2018-as január elején. Most 2019 májusát írjuk, a hazánkban élő táncosnő pedig eddig nyilván nem vette észre/nem tudta kialakítani véleményét/nem talált fordítót/nem talált orgánumot, hogy megírhassa az Ő leginkább magyarellenes és politikai indíttatású szövegét, csak most (»eső után köpönyeg«, de félek, a guglifordító itt mellékvágányra viszi majd a karibi lányt).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. május 06. 17:23
Lehet, hogy ez a táncosnő ismert a köreiben, viszont a befogadó ország mocskolása nem a legjobb hozzáállás egy egyébként - saját állítása szerint - megbecsült művésztől! Egyébként libsi, fajgyűlölő hozzáállás a darabbal kapcsolatos tulajdonosi hozzáállás!
duzur
2019. május 05. 16:57
Mi ez a vita ahhoz képest, hogy egy zsidó müve ezúttal is milyen sikert arat...
Európai téridő
2019. május 05. 07:51
Ki fogta a haldokló Ira Gershwin kezét 1983-ban, amikor ezt a végrendeletet megírta? Szellemileg teljes épségben?
egy genetikusanalattvaló
2019. május 05. 05:35
Érdemes a teljes írást elolvasni és az azt kiváltó " olvasói levelet" is. Az olvasói levél tele van hazugságokkal: pl. "rasszista megkülönböztetés, mint amúgy ez rutinszerűen megtörténik egy nem európaival a magyar társadalomban." Másrészt hemzseg a libsi belpolitikai szövegektől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!