Nekünk meg marad a szégyen

2019. március 22. 08:46

Sorra a becsületünkbe vágnak a világ alapintézményei.

2019. március 22. 08:46
Nagy N. Péter
168 Óra

„A Néppárt kissé gyerekes szertartásrenddel bocsánatkérést követelt Orbántól, amiért csúnyán beszélt róluk a tagtársuk. Ő sajnálja, ha megbántott valakit, amikor hasznos idiótáknak nevezte az ellene fordulókat. Viszont nem ezért kérték a bocsánatot. Mi folyik itt? Ennél komolyabb a helyzetünk. Talán tőlünk kellene bocsánatot kérni. A szégyenünkért, amivel egyre gyakrabban szembesülünk, ha rólunk van szó. Sorra a becsületünkbe vágnak a világ alapintézményei.

Felkerültünk az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának szégyenlistájára, azon államok közé, amelyek megfélemlítő vagy bántalmazó módon bánnak az emberi jogi aktivistákkal. Azért, mert ezekben az államokban bántalmazzák, megfigyelik, kriminalizálják, megbélyegzik az áldozatokat vagy az emberi jogok védelmezőit. A kormányok e helyeken a nemzetbiztonságot és a terrorizmus elleni harcot használják fel arra, hogy civilszervezeteket szigeteljenek el az ENSZ-től. Is – tegyük hozzá.

Az Európai Parlament előbb a Tavares-, majd a Sargentini-jelentésben marasztalta el Magyarországot az európai értékek megsértése miatt. Utóbbit néhány hónapja a megelőzőnél nagyobb többséggel és immár a kivételesnek számító 7. cikkely alkalmazásával fogadták el. Volt szó e jelentésekben demokráciáról, jogállamiságról, alkotmánybíróságról, egyházi törvényről, emberi és szociális jogokról, fékekről és ellensúlyokról, egyenlőségről, médiaviszonyokról, igazságszolgáltatásról, csak a kormány próbálja menekültüggyé változtatni a határozatokban megfogalmazott európai felháborodást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. március 23. 17:05
Átlátszó vagy Nagy elvtárs! A Sar-gentini jelentést csak a szavazási rend megváltoztatásával tudták átverni!! Ettől kezdve a rá való hivatkozás is sánta kutya! A hazug ember meg Nagy N Péter!!!!!
makapaka2
2019. március 23. 09:10
Szánalmas ez a Nagy N. Péter.
Vakfolt
2019. március 23. 08:24
"Volt szó e jelentésekben demokráciáról, jogállamiságról, alkotmánybíróságról, egyházi törvényről, emberi és szociális jogokról, fékekről és ellensúlyokról, egyenlőségről, médiaviszonyokról, igazságszolgáltatásról, csak a kormány próbálja menekültüggyé változtatni a határozatokban megfogalmazott európai felháborodást." Bullshit. Az nem tetszik nekik, hogy a magyar kormány a magyar érdekeket nézi. Csak ez nem hangzik olyan jól. Így hát meg a duma a demokráciáról meg a többi lózung.
Dénia
2019. március 22. 19:16
Hát ezért ti sokat tesztek. Mást sem csináltok évek óta, most már lassan tíz éve, mint hogy telekürtölitek a világot a szemét mocskos rágalmaitokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!