Nézzék Orbán lábát, épp pávatáncot jár!

2019. március 08. 16:57

A Fidesz valószínűleg rosszul mérte fel, pontosan mennyire elege van ebből annak a politikai közösségnek, amelynek tagjai.

2019. március 08. 16:57
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„Ahhoz, hogy ez így is maradjon, Manfred Webernek, az EPP csúcsjelöltjének olyan jelöltnek kell lennie, akit valamennyire elfogad az Európai Parlament többi pártcsaládja is. Ahogy megírtuk, Weber tapasztalatlan vezető, komolyabb pozíciója nem volt eddig a néppárti frakcióvezetésén túl, ezért jogos félelem vele szemben, hogy vajon képes lenne-e bizottsági elnökként kezelni Orbánt és a többi hangoskodó populista vezetőt. Ezért kellett most látványosan megfenyegetnie a magyar miniszterelnököt, kijelentve, hogy Orbánnak be kell szüntetnie az unióellenes kampányt és bocsánatot kell kérnie, ha a Néppártban akar maradni. Ezek első látásra olyan feltételek, amelyeknek a teljesítése jóformán elképzelhetetlen Orbán Viktortól.

Érdemes viszont Orbán lábait nézni az elmúlt napokban, ugyanis éppen pávatáncot jár. A pávatánc már tegnap elkezdődött. Csütörtök reggel majdnem mindenki arra fogadott volna, hogy a Fidesz most már tényleg otthagyja a Néppártot, megelőzve a kirúgását. A Magyar Nemzetben, amely a központi Orbán-lap, megjelent egy szerkesztőségi cikk, amely a kilépésre szólította fel a magyar kormányt, mondván, ez az EPP már nem az az EPP, ami korábban volt.

A lényegi választ viszont Gulyás Gergely adta meg a Kormányinfón. A miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis bejelentette, hogy a Juncker-Soros-plakátokat lecserélik a családvédelmi programot népszerűsítő hirdetésekre. Arra pedig nem adott választ, hogy visszakerülnek-e majd a Brüsszelt támadó plakátok, ahogy azt korábban az A és a B-tervben is előre jelezték (Juncker helyett immáron a szociáldemokrata Frans Timmermans arcképével).

Ez volt a pávatánc első lépése. Weber három fontos dolgot kért. Az elsőt, a Brüsszel elleni kampány befejezését ezzel valószínűleg elfogadhatóan teljesítette a kormány. A harmadikat, a CEU visszahívását nyilvánvalóan nem fogja, hiszen könnyedén ki tudja magyarázni, hogy a Közép-Európai Egyetem el se ment az országból. A legfontosabb pedig a második feltétel, a bocsánatkérés, amelyet, ha tippelni kell, a kormány eddigi szokása szerint valószínűleg félig, elkenve, ímmel-ámmal fog teljesíteni, azaz lesz majd valamilyen üzenet, amit akár bocsánatkérésként is lehet értelmezni, ha valaki szeretné.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. március 08. 20:14
Firkász brüsszeli fenéktisztító. Betolakodók a magyarok szájából veszik ki a falatot ha az országunkba betörnek . Nem békés a szándékuk , társadalom nem hasznos tagjai, bűnözők gyilkosok .
nyugalom
2019. március 08. 17:57
Ez az alalk kretén! Muszáj ezeket szemlézni????
nyugalom
2019. március 08. 17:56
Ez az alalk kretén! Muszáj ezeket szemlézni????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!