Forradalmi évnyitó

2019. január 03. 11:25

Kedves wannabe forradalmárok, azok vezettek titeket a választásokon a harmadik totális vereségbe, akik most a barikádokra tolnának fel titeket.

2019. január 03. 11:25
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Mandiner

Olvasom az ellenzéki sajtóban, hogy az ország és a gazdaság megbénításában – útblokádok és egyebek felhasználásával – addig kell eljutni, ameddig az Orbán mögött álló gazdasági csoportok maguk le nem váltják Orbánt, és aztán eljő a csodálatos népköztársaság.

Kedves gyerekek! 1918-ban ilyen megoldásokkal sikerrel jártatok és a taxisblokád sem volt semmi – amiről nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy konkrét és direkt kormánybuktatási kísérlet volt –; most meg az internetnek hála Alinskyék tanácsai is adottak, no meg Trockijt a könyvtárból mindig ki lehet kölcsönözni. Csakhogy a helyzet a következő: nyolc éve nem balfaszok alkotják a kormányzást, hanem az elmúlt évtizedek legprofibb politikai harcosai, akik harmadjára kaptak kétharmados felhatalmazást. Tudjátok, ennek fél éve, amikor

azok vezettek titeket a választásokon a harmadik totális vereségbe, akik most a barikádokra tolnának fel titeket.

Esély persze mindig, mindenre van, de ha ti valóban a nagytőke magyarországi érdekeinek szeretnétek keresztbe tenni, akkor lőttek a barátságos nemzetközi sajtófelhajtásnak és még a tavaszi választásokig sem fogtok szervezetten eljutni.

A tőkének ugyanis akkor érdeke a zavargásban való halászás, ha megszerezni szeretne valamit, és ehhez ezen keresztül vezet az út. Ha javakat birtokol, akkor nyugalmat óhajt. Lehet kunbélásat játszani, csak nagy lesz a pofára esés, ha nincs mögötte se hazai, se nemzetközi valós támogatottság.

A Majdan szólhatott ugyan az ukrajnai lakosság egyik felének szabadságvágyáról vagy a nyugati orientációról, amit Janukovics igyekezett visszavetni, de a háttérben eközben régi és új, nyugati és keleti politikai-gazdasági érdekkörök csatározása folyt a valódi ukrajnai hatalomért és az ország vagyonáért.

És mivel Ukrajna eleve is elég gyenge lábakon állt, az erőforrások felett pedig viszonylag kevesen diszponáltak, ezért megérte kockáztatni. A spekulánsok így működnek: megéri mindenhova befektetni, aztán a veszteségeket majd leírják, de bármi elhozhatja a sikert. Mellesleg az ostoba monomániával emlegetett, egykori Soros-ösztöndíjazás is erről szólt a ’80-as évek végén. Teljesen világos tény: Soros töméntelen emberbe és intézménybe fektetett pénzt azzal az elgondolással, hogy majd eldől, ki lesz használható katona és ki nem a saját nyíltan és büszkén vállalt ideologikus, társadalomátformáló háborújában. És ahogy az elmúlt évtizedek mutatják, szerencsére ő is tévedett számtalan alkalommal.

A modern kori felfordulások, zavargások, valamint diktatúrák mögött egyaránt

gyakran állt stabil támaszként a nagytőke, avagy egy idegen hatalom.

Száz éve is így volt, a bolsevista kísérletnél: Lenin forradalom előtti hazaútjának német birodalmi politikai támogatása ma már nem összeesküvés-elmélet, hanem bizonyított tény. Hitler német nagyipar általi támogatottságát még emlegetni se kell, annyira közismert.

Azt az egyszeri Che Guevara-pólóst pedig, aki valóban elhiszi, hogy ma eszmék összecsapásáról és forradalmi hevületről van szó, még a saját pénzügyi támogatói is titkon kiröhögik.

Emlékezhetünk: a munkások jogaiért a magát szó szerint földhöz verő baloldal nemet mondott az első Orbán-kormány idején az első jelentős minimálbér-emelésre. És alig pár éve volt, amikor pedig

a vasárnapi zárva tartás, vagyis a kereskedelemben dolgozók heti egy fix szabadnapjának biztosítása ellen ágáltak,

lásd a most is nagyot menő Kunhalmi Ágnes korabeli fogadkozásait (nyitóképünkön).

Mindig éppen azt hazudják, ami érdekükben áll.

És amint azt kormányzásaik idején láthattuk, nagy ívben ejtenek a gúnyhatárokon túlra került magyarokra, a fiatalokra, a családokra és ab ovo mindenkire. Most, hogy 8 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum, vajon mihez kezdenek? Majd megint jól kivisznek kétezer embert az utcára, társadalomelméletet hallgató bölcsész diákoktól a DK-s nyugdíjasokig,

csak épp valódi gyárakban dolgozó valódi munkásokat nem?

A vonulók tisztában vannak azzal, hogy az OECD-országok – a világ fejlett országai – közül a magyarok egyáltalán nem a legtöbb munkaórát dolgozók közé tartoznak, valamint hogy a sereghajtók közé tartozunk a túlórák számában? Hogy az OECD-átlag a többszöröse a magyar mutatónak? A Facebookon élőben elkövetett, kurva erős képnek szánt politikus-performanszok előtt érdemes lenne azért böngészniük az OECD adatbázisait is, még ha az uncsibb is a mandinerből ajtóról lepattanásoknál.

Foglalkozzunk inkább a lényeges eseményekkel a jövőben is. Ám ha kis szórakozásra vágyunk, továbbra is lehajolhatunk megnézni, hogy most éppen melyik ellenzéki, forradalmi előörsben szolgálatot teljesítő, úttörő mókus vircsaftol rákász üzemmódban, aztán hajthatunk tovább előre.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2019. január 04. 08:22
"addig kell eljutni, ameddig az Orbán mögött álló gazdasági csoportok maguk le nem váltják Orbánt" Szokásos körúton belüli bornírt infantilis kreténség. Ezek már megint a felszabadító szovjet vörös hadsereg csodájában tudnak csak reménykedni - ezúttal a kölföldi nagytőke alakjában (aligha Mészáros & Co.-ra számítanak abban, hogy majd leváltja Orbánt). Arról, hogy a hasznos idiótákat megvezetve demokratikus választásokon győzzenek, már lemondtak. Csakis külső erővel képesek a magyarokon uralkodni és ezt tudják is. A rákosi féle meghitt akol-meleg és szag visszatértéről álmodnak - egy modernizált változatben, tankok helyett bankokkal, cenzúrázó social media-val, "független" civil szervezetekkel (hol voltak ezek 2002 és 2010 között?) és a moszkvai központi bizottság helyett 68-as brüsszeli politikusgárdával.
Vadakat terelő juhász
2019. január 04. 07:49
"nyolc éve nem balfaszok alkotják a kormányzást, hanem az elmúlt évtizedek legprofibb politikai harcosai, akik harmadjára kaptak kétharmados felhatalmazást. " Ezen azért lehetne vitatkozni . Magyarország az Unió legszegényebb országai közé küzdötte le magát, csak Bulgáriát előzzük meg. A minimálbér a legalacsonyabb a kelet-európai országok között. A nyugati országokban 1500 euró körüli összeg. Ha valaki elveszti az állását , hónapok alatt az utcán találja magát és akkora adósággal megterhelve, hogy egy élet munkája aem elegendő arra, hogy egyenesbe jöjjön. Az embereknek nincs félretett pénzük, ezért nem tudják átvészelni azt az időszakot , amig új állást találnak. Az átlagos fizetés bőven kétszázezer forint alatt van, ebből nem lehet tartalékolni. A gyermekek utáni támogatást csak a gazdagok tudják igénybe venni. Budapesten százezer forint alatt nem lehet albérletet találni. Akinek van lakása azok sincsenek biztonságban. Rezsi, törlesztő részletek..... Nem az ellenzéki pártok jelentenek veszélyt a kormányra , hanem a fiatalok . Nekik nincs pártjuk, csak egy normális országban szeretnének élni. Ők most válaszút előtt állnak, itthon nyomorognak, vagy elmenekülnek nyugatra. Az ellenzéki pártok hívei nem tudnak és nem is akarnak napi 20-30 kilométert gyalogolni , a tüntetések alkalmával. Bárányok ne higgyetek senkinek, csak magatoknak . Nézzetek és lássátok.
Zsolt75
2019. január 03. 22:06
Tényleg unalmas már Soros neve. Mondjuk Hitleré is. Kellene valaki más már, akivel összekapcsoljuk a 2.vh.-t. Legyen mondjuk Müller.
sááá
2019. január 03. 21:33
Te pufimellényes wannabe-Tiborcz. Te nem vagy olyan fontos ember, hogy leessen egy közbeszerzés, vagy egy kutatóintézet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!