Az ocsmányság diadala

2019. január 07. 07:21

Az USA-ban megülték a demokrácia ünnepét, felállt az újraválasztott kongresszus.

2019. január 07. 07:21
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Az Egyesült Államokban megülték a demokrácia ünnepét, felállt az újraválasztott kongresszus. Az új képviselők életük nagy pillanatát tökéletesen kiélvezték, ezer fotós örökítette meg, hogy ki milyen ruhát viselt, milyen könyvre tette a kezét, miközben felesküdött, az egók szinte szétfeszítették a sokat látott épületet. Majd egy újonnan bekerült képviselő, Rashida Tlaib az ünnepi beszédében felelevenítette, mit is mondott azt követően, hogy megválasztották.

»Bemegyünk oda, és alkotmányos felelősségre vonás elé állítjuk azt a hitvány frátert!« – mondta az én fordításomban Tlaib. A valóságban nem ezt mondta, hanem sokkal-sokkal csúnyábban fogalmazott. A Guardian tudósítása szerint a képviselőnek »volt néhány kemény kijelentése« az elnökkel kapcsolatban. Mintha az teljesen elfogadható volna, hogy egy választott képviselő úgy beszél politikai ellenfeléről, mint egy kocsis egy rossz napján.

Ne áltassuk magunkat, ennek voltak jelei. Az egész világon ismert és elismert színészkirály, Robert de Niro, Trump elkeseredett kritikusa egy díjkiosztó ünnepségen használta ki az élő adást arra, hogy üzenjen az amerikai elnöknek. Az az ember, aki taxisofőrként egykoron elénk tárta a tökéletes nihilt, két szóra volt képes, alpári volt és stílustalan, kiábrándítóan egyszerű és sekélyes. A Tony-díj gálaestjének résztvevői felállva tapsolták meg élete alakításáért. Tlaib ugyancsak ünnepelt sztárrá vált, orkánként söpört végig a közönségen a jókedv, az ocsmányság tort ült, a kezek összeverődtek, hujjogtak a teremben, mert egy felnőtt ember kimondott egy olyan szót, aminek kizárólag akkor szabadna elhangoznia, ha valaki ráüt az ujjára kalapáccsal. Ez a sok-sok ember, aki együtt örül annak, hogy a söpredék szavait kanonizálja a mi bizarr korszakunk, maga is részesévé válik a fertőnek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mcfarlane
2019. január 08. 18:16
Őrület. :((
Akitlosz
2019. január 07. 17:15
A színész az egy szakma, akkor tud a legtöbb alakítani, ha előtte betanulta a szöveget. Ha neki magának kell kitalálnia az úgy már keveseknek megy. Hasonlóan az énekléshez. Az énekesek általában nem tudnak dalt írni, a dalírók általában nem tudnak jól énekelni. A bűnöző csalók általában jobb színészek, mint az igaziak. Volt olyan okirat hamisító csaló, aki sikeresen dolgozott orvosként, tanárként, papként és még karmesterként is. Sehol nem tűnt fel, hogy nem is ért ahhoz, amit csinál. Ja, még pilóta is volt. Minden bizonyítványát maga gyártotta.
Akitlosz
2019. január 07. 17:08
"Mintha az teljesen elfogadható volna, hogy egy választott képviselő úgy beszél politikai ellenfeléről, mint egy kocsis egy rossz napján." Miért, talán nem az? Ezt hívják közéletnek; közszereplőnek tűrnie kell. Ez a szabály, az a szabály, amelyet ők maguk hoztak.
catalina9
2019. január 07. 13:22
Az ocsmányság diadala = liberalizmus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!