Halott embert lehet gyalázni, trágárkodó ellenzéki szónokot még bírálni sem

2019. január 24. 08:26

Persze, mi is a fő baja egy ellenzéki médiadolgozónak Andy Vajnával?

2019. január 24. 08:26
Gábor László
Origo.hu/888

„Egy 19 éves lány – hogy szakkifejezést használjak – belépett a politikai térbe, felszólalt néhány ellenzéki politikai rendezvényen, és mivel tényleg meghökkentően trágárul beszélt, ráadásul fiatal is, ezért az ellenzéki propaganda kedvence lett. Írtak róla, videóriportot csináltak vele, reklámozták, afféle helyi érdekű és értékű sztár lett.

Az ellenzéki propaganda minden skrupulus nélkül kihasználta. Két úgymond előnyét akarták hasznosítani: olyan durván, trágárul szónokolt, amit egy kormánygyűlölő, negyven körüli ember nem merne leírni az újságjában, pedig milyen szívesen is leírná! Csak hát abból per is lehet, pénzbírság, s a többi. Nem éri meg, hergelni viszont sokkal olcsóbb. Neki biztosan. Mennyivel egyszerűbb belehajszolni egy gimnazistát egy újabb és egy még újabb trágárkodásba! Biztatni és megint harcba küldeni. Hadd legyen csak a védjegye egy 19 éves lánynak az ocsmány beszéd!

Kevésbé voltak viszont az ellenzéki oldalak széplelkűek, amikor meghalt Andy Vajna. (...)

Persze, mi is a fő baja egy ellenzéki médiadolgozónak Andy Vajnával? Nem kell hozzá sokat gondolkodni. Andy Vajna világhírű, kivételesen sikeres, okos, gazdag, nagy tekintélyű ember volt Amerikában, Magyarországon – mindenütt. És ráadásul a Fidesz-kormány kormánybiztosaként is tevékenykedett. Mi az, amit irigyeltek, irigyelnek Andy Vajnától? Mindent. Hollywoodot és Magyarországot. Schwarzeneggert és Stallonét, Robert De Nirót és Anthony Hopkinst, Alan Parkert és Oliver Stone-t, Madonnát és a magyar Oscar-díjakat, Orbán Viktort és George Busht, a szivarfüstöt és a Los Angeles-i házat, Carolcót és a Magyar Nemzeti Filmalapot. Rambót és Angyalszívet. Mindent. 

És evégből gondolják úgy, hogy szabad nekik szidni. Néhány órával a halála után. Abban semmilyen erkölcstelenség, semmilyen kíméletlenség nincs. Azt lehet. Szerintük nekik lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. január 24. 23:59
"Halott embert lehet gyalázni, trágárkodó ellenzéki szónokot még bírálni sem..." - élesíti az elmeélét. Ilyeneket én is tudok. A hajában főtt krumplit oda lehet kozmálni, narancssárga inggombot rózsaszínű ingre visszavarrni még piros cérnával sem... Vagy. A céltábla közepébe a mosómedvét belelőni szabad, de süket fejére harmadik fület felplasztikázni bezzeg nem. Vagy. Fejben kézimunkázni lehet, de könnyűbúvárnak vízipipát használni persze nem.
kisssfero
2019. január 24. 11:43
"Andy Vajna világhírű, kivételesen sikeres, okos, gazdag, nagy tekintélyű ember volt Amerikában, Magyarországon " Ekkor alányalást elég ritkán lehet olvasni, ezt csak Bayer Zsolti tudja felül űberelni Orbán Viktor esetén. A cikk írójának olyan ürülékes a nyelve a megnyúlástól, hogy a Colgate fogkrém kevés lesz neki. Andy Vajna egy pénzügyi machinátor, egy a politikai hátszelet kihasználó uzsorás, egy Soros Gyurihoz hasonló spekuláns, aki a regnáló politikai irányzathoz törleszkedve itthon is lopott.
sceptical
2019. január 24. 10:59
A 40 évnyi kommunista rezsim és az azt követő poszkommunista korszak legnagyobb bűne, hogy szinte visszafordíthatatlan kárt okozott a magyarok felfogásában. A balosok által kialakított "minden ember egyenlő, minden ember ugyanannyit ér, mindenkinek ugyanannyi jár, minden közös" mentalitás súlykolásával a szükségleti minimumom tengetett emberekkel mélyen elhitették, hogy nem is lehet máshogy előre lépni és boldogulni, csak lopással vagy párthoz történő dörgölőzéssel! Az emberek pedig el is hitték hosszú időre, hogy nem számít a tehetség és nem számít az akarterő. Ha megvolt a lakótelepi panel, meg a lada és volt mit enni akkor nem is foglalkoztak a nagy politikával, mert hát "úgyse lehet mit tenni", meg "azért nem olyan rossz így nekünk", sőt "vannak országok ahol még rosszabb". Akik rákényszerültek anno, hogy elhagyják az országot, vagy maguktól ki tudtak törni a lehúzó karok öleléséből és eljutottak egy szabadabb, "ideológia mentes" országba, ott pénzre válthatták az elszántságukat és képességeiket. Azok közül se lett mindenki milliomos, de lényegesen nagyobb számban tudtak érvényesülni, mint az itthon maradottak. Sőt, ahogy látjuk egyesek olyan karriert futottak be amiről sokan még álmodni se mertek. A magyar mocsárba rekedt embereket pedig ette/eszi a mai napig az irigység mert 100%-ra meg voltak/vannak győződve róla, hogy annyira gazdagnak csak lopás, befolyás vagy korrupció által lehet lenni. Kiváncsi lennék, hogy az Andy Vajnát ocsáróló kommenterek közül hánynak sikerült 19 éves korában olyan céget alapítani amit 10 évvel később 3000 alkalmazottal működött. Biztosra veszem, hogy egynek sem, mert aki ide eljut azt nem tesz ilyen megjegyzéseket. Ezeknek meg csak panaszkodás, a pofázás és az irígykedés marad. Na meg a hőzöngés ...
Vakfolt
2019. január 24. 10:36
"Az ellenzéki propaganda minden skrupulus nélkül kihasználta." Nem vagyok róla meggyőződve, hogy csak kihasználásról van szó, nem pedig megbízásról. Az üzenet pedig az, hogy miféle egy világ az, ahol egy lány (illetve 19 évesen fiatal nő) ilyen szinten kiborul? Hát mit tettek vele, hogy így kifordult magából, úristen itt nagy a baj. Közben meg mi is történt? Megszólított egy embert, akihez semmi köze, olyan stílusban, amit normális ember nem szívesen használ, és biztosan nehezményezi, ha így szólnak hozzá, olyan ügyben ami nem az ő problémája és voltaképpen semmi köze. Hat igen, itt valóban nagy a baj.. a kisasszonnyal meg azokkal akik tolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!