Na de ki legyen gazdag?

2018. december 29. 16:51

Működésképtelen ellenzékünk egyetlen működőképes fegyvere a demagógia.

2018. december 29. 16:51
Varga-Bíró Tamás
Demokrata

„Működésképtelen ellenzékünk egyetlen működőképes fegyvere a demagógia. Ennek egyik fő fegyvere, hogy melyik kormánypárti milyen gazdag, és hogy a vagyonát honnan szerezte. Aztán ezeket az információkat összevetik azzal, hogy hányan élnek szegénységben, vagy kifejezetten a létminimum alatt. 

S ha néha eszünkbe is jutnak Krisztus Urunk szavai, miszerint »Szegények mindig lesznek köztetek«, a választópolgárok jelentős részét át lehet ejteni efféle csúsztatásokkal. Dacára annak, hogy ezeket a csúsztatásokat pontosan azok az ellenzékiek mantrázzák, akiknek – mások vagyonára mutogatva – egyetlen céljuk, hogy minél közelebb kerüljenek a még több hatalom által elérhető még nagyobb gazdagsághoz. 

Idén karácsonykor rengetegen osztották meg John Lennon csodálatos, örökzöld dalát, az Imagine-t, ami, bár a Csendes éj sikerét messze nem érte le, azért meglehetősen sok jogdíjat hozott az örökösöknek. A dalban – a megosztók szerint – karácsony igazi, vegytiszta üzenete található. És ez így is van. Mármint azok számára, akik nem tudnak angolul, és nem tudják használni az internetet. Mert a fordítás egy olyan kommunista utópiát tár elénk, amely méltán lehetne a világ bolsevikjeinek himnusza. A dal egy olyan, vallások és magánvagyon nélküli társadalmat vázol elénk, amiben nincs tulajdon, nincs fájdalom, nincsenek országok.

Aki pedig tudja kezelni a világhálót, az azt is tudja, hogy ezt a csodálatos, habkönnyű, csilivili katyvaszt az a többmillió dolláros vagyona tetején csücsülő John Lennon írta, aki jövedelme tetemes részéből a trockista Munkáspártot támogatta, s szintén óriás pénzeket költött alkoholra, LSD-re és heroinra. Barátnőit, feleségeit pedig időnként úgy megkente, mint napközis gyerek a vajas kenyeret. Mindennek tetejébe ránk szabadította Yoko Onót, de ez már csak amolyan járulékos veszteség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. január 01. 09:44
https://hirtv.hu/video/198195
Zsusztina
2018. december 31. 06:03
Az "Imagine" egyáltalán nem a kommunizmus dala. Ez inkább a nirvána hirdetése.
Venn
2018. december 30. 17:36
Eetórsok, tuDJátok, hogy ti is a kapitalizmusra szavaztatok, sőt, ti vagytok a fő kapitalisták!?? Tehát, kuss a populizmusotokkal...!
koronaszepe
2018. december 30. 11:14
Politikus tolvajokat, a hatalom közelében, ahhoz rühes kutyaként dörgölődző, közpénzen, túlárazott, nekik kiírt pályázatokon gazdagodókat néven nevezni nem demagógia. Senki egy rossz szót nem szólt például Gattyán Györgyre, tisztességes, még ha erkölcsileg kérdőjeles módon is szerezte a vagyonát, nem pedig egy országot meglopva, korrupt politikusokkal szövetkezve, bűnszervezetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!