Karácsonyi ünneprontók

2018. december 19. 20:55

És gyermekeknek szánt ajándékok égnek rögtönzött máglyákon és mintha azok sírnának lángok forró nyaldosásától.

2018. december 19. 20:55
Sebők Mihály
Erdély Ma

„Közeledik karácsony szent ünnepe, sürget az idő, eddig már a földgömbön keresi a legrövidebb utat, mert rég volt az, amikor utoljára hozzánk járt, annak pontosan egy éve!
Aztán majd elindul és beér városunkba, megkeresi utcáinkat, benyit, a kapun felmegy a lépcsőnkön és ajtónkon kopogtat! Vajon mindenki beengedi-e az ajtón és szívébe is? De vajon eljön-e hozzánk, mindenkihez, hogy elhozza a boldogságot, szeretetet, istenhitet és a kellemes ünnepi izgalmakat, mint gyerekkoraink felejthetetlen karácsonyain?
Vagy visszafordul, amikor meglátja az égő karácsonyfát egy keresztények lakta nagyváros közepén, az égő Jézust a jászolban, az égő rendőrt, aki a mardosó lángokat próbálja magáról lesöpörni.

Közben borízűhangú tömeg skandálja:
– Égjen a rendőr, gyújtsd meg a Jézust!

Valamikor egy vasöntődében dolgoztam, többszörösen szenvedtem égési sebektől, meggyőződésem, hogy nincs annál fájdalmasabb, mint égni és a gyógyulás is kínszenvedés!

Ki akarhat ilyen leírhatatlan fájdalmakat okozni embertársának, annak, akit talán nem is ismer és aki csak a kötelességét teljesíti és azért kapja a kenyeret, hogy rendet tartson fenn?

És gyermekeknek szánt ajándékok égnek rögtönzött máglyákon és mintha azok sírnának lángok forró nyaldosásától.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drágha Márió
2018. december 19. 22:06
Ezek a tordaik(ajafások) nem liberális demokraták, hanem 21. századi (liberál)bolsevikok: fikarcnyit sem szabad engedni ezeknek a geciző, bajszos szarozó bunkóknak - nehogy már a pocok vigye a pörzs...a vízágyút!!444???
balsors
2018. december 19. 21:55
Nekik nem ünnep, nincs múltjuk, jelenük, jövőjük.
ne írd alá János
2018. december 19. 21:16
2006-ban hol voltál Mihály? Nem olvastam iraisat. A forrongó fideszes csőcselék több száz milliós kár,stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!