Szarvas Koppány Bendegúzról

2018. december 30. 11:45

Ő volt a DK legnagyobb reménysége, most már a Momentum Mozgalom EP-listáján szerepel.

2018. december 30. 11:45
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A magyar politikának számos vérbeli fenegyereke van. Tordai Bence és Novák Előd feltétlenül ilyenek, de talán még náluk is figyelemreméltóbb Szarvas Koppány Bendegúz. Ő az a fiú, aki megszervezte az úgynevezett Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetét. Az ifjú Gyurcsány – a párton belül csak így emlegették. Ő volt a DK legnagyobb reménysége, külön attrakció volt Gyurcsány Ferenc lakossági fórumain, ahol a nyugdíjas nénik és bácsik megcsodálhatták, sokan meg is tapogatták, és általános élmény volt, hogy örökbe szeretnék fogadni. Ő volt a bizonyíték arra, hogy igenis van gyurcsányizmus harmincöt éves kor alatt.

Nagy sztár volt, s talán ez okozta vesztét a pártban. Azt érezte, amit Ernst Röhm SA-vezér, hogy lassan a Führer örökébe léphet. Azt érezte, akkora tehetség feszül benne, hogy nem kell kivárnia a sorát, bátran átléphet Vadai Ágnesen, Molnár Csabán, Varju Lászlón, és talán még Niedermüller Péteren is. Mi, akik szurkoltunk neki, bizakodva vártuk, hogy végre elfoglalhassa méltó helyét Gyurcsány Ferenc jobbján, s együtt jöjjenek el ítélni élőket és holtakat. Csakhogy nem sikerült. Ma is sokan vitáznak arról, hogy ő akart-e túl sokat, mint Boromir herceg, vagy alulbecsülték, mint Csavardi Samut. Szarvas Koppány Bendegúz mindenesetre méltósággal viselte a vereséget, és 2017-ben ki is lépett a DK-ból, de azért mindenkit biztosított, hogy »nem ideológiai vagy értékrendi okból« távozott. Ő lelkében továbbra is gyurcsányista, mindössze elvesztette bizalmát abban a közegben, amely nem látta meg benne annak biztosítékát, hogy a kígyók tovább és tovább kigyózzanak.

Az olvasó most talán azt hiszi, hogy ez egy szomorú történet, és szegény Szarvas Koppány Bendegúz ma már kitaszítva, politikától és hatalomtól távol tengeti napjait. Az olvasó most talán azt hiszi, hogy a rendőrrohamok ifjú rajongója soha nem kap már hatalmat a kezébe. Hála azonban a magyar politika nagyszerű tehetséggondozásának és kivételes kiválasztási mechanizmusainak, itthon egy ilyen egyedülálló képességű titán nem kallódhat el: örömmel jelzem, hogy az ifjú Gyurcsány egy évvel a DK-ból való távozása után már a Momentum Mozgalom EP-listáján szerepel. Ha májusban a Momentumra szavaztok, Szarvas Koppány Bendegúzra is szavaztok. Csak biztatni tudok mindenkit: támogassuk büszkén értékeinket, és szavazzunk a Momentumra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. január 02. 18:42
Puzsérral az a baj, hogy a nemzet udvari bohócának képzeli magát - azaz olyannak, aki bátran megírhatja az igazat - viszont a valóságban csak egy bohóc, aki a politika területére tévedt! Ezért van az, néha sikerül az igazat eltalálnia, néha meg mellényúl, de nagyon! Fel sem foghatom, hogy szerény képességeivel hogyan gondolja az ő főpolgármesterségét elfogadtatni a józanabb honpolgárokkal! Most viszont, amit erről a szerencsétlen SZKB-ról iderittyentett csak megtapsolni lehet - lám, neki is vannak jobb pillanatai!
Akitlosz
2019. január 02. 17:13
"Ő volt a DK legnagyobb reménysége" Inkább csak saját maga szerint és nem a DK szerint. Indult a DK-ban elnökségi tagnak, de nem választották meg. Ezután váltott át a Momentumra, ahol mint látszik jobban megbecsülik vagy csak nagyobb a káderhiány.
makapaka2
2019. január 02. 09:07
A Momentum hasonló tőröl ered. mint a DK. Céljuk ugyanaz, az ország tönkretétele. A DK már egyszer megtette, ők is megtennék.
atila68
2019. január 01. 18:33
Ez az a senki aki letolt gatyával utazott a metrón mert DK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!