Az utolsó roham

2018. december 17. 07:21

A balliberális oldal az utolsó elkeseredett rohamára készül a demokratikus felhatalmazású jobboldali kormányok ellen.

2018. december 17. 07:21
Kottász Zoltán
Magyar Idők

„A baloldal utolsó nagy csatakiáltását halljuk. A szétvert, porig alázott baloldalét. Azét a baloldalét, amely a harctéren sorra vesztette el az ütközeteket. Azét a baloldalét, amely teljesen demoralizálódott, hiszen nem tudott stratégiát alkotni, jövőképet felmutatni. Így, legyengülve és fantáziátlanul áll ki és néz farkasszemet a vele szemben felsorakozó, egyre erősebb ellenféllel. Az esélytelenek nyugalmával a vesztébe rohan.

A felvázolt helyzetkép a magyarországi állapotokat hűen tükrözi, ám egész Európára értendő. A hétvégén a szokásos franciaországi sárgamellényes-tüntetésekről szóló beszámolók mellett három ország fővárosából érkeztek hírek utcai demonstrációkról: Olaszország, Ausztria, Szerbia. A híradások szerint mindhárom helyszínen néhány ezren vettek részt a tiltakozásokon. Emiatt külön-külön nem is lennének említésre méltók. Azonban az a tény, hogy minderre egyszerre, karácsony előtt egy héttel, a dermesztő hidegben került sor, nem véletlen.

Főleg, ha azt nézzük, teljesen különböző ügyeket karoltak fel az utcára vonulók: Rómában a bevándorlók jogaiért és a kormány szigorú migránsellenes politikája ellen tüntettek, Bécsben a jobbra húzódás, a rasszizmus és a szociális megszorítások miatt, Belgrádban pedig állítólag azért, mert egy belgrádi televízió jelentéktelennek tüntetett fel egy korábbi tiltakozó akciót, amelyet egy ellenzéki politikus megverése váltott ki. Ha hozzávesszük mindehhez a budapesti túlóratörvény-ellenes tiltakozást, minden világossá válik: nem véletlen egybeesésről van szó.

A helyzet az, hogy a balliberális oldal az utolsó elkeseredett rohamára készül a nagy támogatottságú, demokratikus felhatalmazású jobboldali kormányok ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2018. december 18. 09:53
Azért nem értek egyet a cikkel, mert sajnos nem az utolsó volt ez. Ezek amíg mozognak, addig próbálnak puccsolni. Aztán persze, ha már megvan a hatalom, akkor húzatják reggelig, telik miből. A sok szerencsétlen adófizető pénzéből. Akkor lenne csak jó a migránsoknak! Ha -Isten ne adja- ezek odakerülnének, akkor a következőkre számíthatnánk: -ingatlanadó (nem olyan, mint most van, hanem igazi) -jó magas SZJA-kulcsok -jó magas családi pótlék, SZJA-kedvezmény fokozatos eltörlése, -gazdasági bevándorlók kötelező letelepítése minden magyar településre -magas munkanélküli segély, -jó magas jegybanki alapkamat, -a GDP növekedés jóval a szomszédos országok átlaga alatt -állam eladósítása Kösz, inkább élek a "diktatúrában".
Pelso j.
2018. december 17. 10:14
Kell a pénz karácsonyra, zolika?
Valodi
2018. december 17. 09:33
"... teljesen demoralizálódott, hiszen nem tudott stratégiát alkotni, jövőképet felmutatni." - ne, b@szd meg, a fidesz "jövőképe"! "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” ( Erős Magyarország programja, 2007) "...Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá. Az országban úgy állítunk elő értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszereket, hogy közben védjük talajainkat, ivóvízbázisainkat, az élővilágot, a tájat és benne az embert közösségeivel és kultúrájával." (Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020) "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (NER) Csak valami rejtélyes hatalom éppen az ellenkezőjét csinálja.... Csak nem az a piszok Gyurcsótány?
Valodi
2018. december 17. 09:30
"Az utolsó roham" - úgy van! Ládd-e, milyen szépen megvalósul jó komenista eleink 100 éves álma! Tormay Cecile nyomán 1918 - 2019: „Az új Városháza termében most már halált mondtak a kisbirtokrendszerre és a földosztásra. A földosztás még valamennyire birtokban hagyta volna a magyarságot. De ez késleltetné az újfajta országhódítók terveinek a megvalósulását. Ők tehát ’központosítani’ akarnak, Budapestről kormányzott 'termelési integrációkat' követelnek, melyeknek élére, az elkergetett magyar 'földesurak' helyett, olyan egyéneket kell állítani, akik ennek az új Magyarországnak a szellemével vannak áthatva...” A Fidesz Alaptörvény P)cikk (2): "... az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra ... vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg." "Közös szakmai vezetés alá vonják a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cégeket, a Talentis Agro Holding az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari konszernje lesz.... A tervek szerint a folyamat végén – az integrálásra váró Mezort csoporttal együtt – valamivel több, mint 36 ezer hektár mezőgazdasági területet művelnek majd, amelynek a túlnyomó része szántóföld." Szépen alakul a NER jövő: Integrator Mészáros Incitatus kenyér Integrator Csányi Pick OTP Sándor szalámival Orbán Cipolla Viltor jegyre, kádárkolbász biztosítással - de csak ha meg bírod fizetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!