A liberális elnyomástól rettegő fideszes egyetemisták mítosza

2018. november 30. 17:23

Az elmúlt 20 évből 12-ben a ti oldalatok volt kormányon, lassan tiétek a hazai média 70%-a, ha egy négyoldalas faluhírmondót írtok, abba is ömlenek az állami hirdetések.

2018. november 30. 17:23
Tarnay Kristóf Ábel
Mérce

„Közben a rektor a CEU melletti kiállást sem merte alárni, az EHÖK akkori kőfideszes sajtófőnökét nekem kellett noszogatni, hogy akarnak-e akkor csatlakozni, miközben most éppen az egyik egyetemi épületünk alagsorában fideszes ellen-Szeged TV stúdió épül a ‘19-es önkormányzati kampányra Botkáék lejáratására.

Srácok, komolyan. Az elmúlt 20 évből 12-ben a ti oldalatok volt kormányon, lassan tiétek a hazai média 70%-a, ha egy négyoldalas faluhírmondót írtok, abba is ömlenek az állami hirdetések. Nem ciki még mindig az elnyomottat játszani?

Az amerikai alt-right médiát Google Fordítóval másoló 888-on rendre hópelyhezitek a safe space-ért kiáltó liberális egyetemistákat, holott épp ti vágytok erre. Ha egy tanár vizsgán politikai kérdést tesz föl, vagy diszkriminál, akkor bizony ki kell állni, és jelezni kell a megfelelő szervnek, nem névtelen olvasói levelet kell írni róla egy kormányblogra – nyilván nem könnyű ezt azoknak mondanom, akik már nagyon jól belekényelmesedtek a NER »ne szólj szám, nem fáj fejem« világába.

Ugyanakkor ha csak egyszerűen kellemetlen kisebbségben maradni a véleményeddel, akkor elmondom: ez egy ilyen szakma, a politizálás bizony konfliktusos műfaj. Ha nem hiszel nekem, keresd vissza, hogy azon a portálon, ahol te most elnyomásról panaszkodsz, milyen lejárató cikkek jelentek meg rólam is, csak mert fel mertem szólalni egy tüntetésen.

Könnyű a politikai véleményed fölvállalni a saját visszhangkamrádban, de egy értékrend melletti kiállás ott kezdődik, ahol vitába kell szállnod érte.

Hosszasan folytathatnám, de remélem, egy kicsit sikerült ezzel árnyalni a csúnya liberális elnyomástól rettegő, álmatlan éjszakákon titokban a kollégium ablakán beszűrődő holdfényben hávégébe burkolt Magyar Időket olvasó fideszes egyetemisták romantikus, ám egészen nevetségesen fals alakját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2018. december 02. 15:07
Egy gyerekem járt az ELTE-re, egy még mindig oda jár. Napi rendszerességgel számoltak - és az odajáró még számol be ma is - tanár általi politizálásról is, sőt, arról is, hogy egyes tanároknál a zh-kban, vizsgán meg kell jelenni a "megfelelő" politikai véleménynek. Ennek személyes tanúja is voltam olyan módon, hogy az idősebb gyerek egy kiváló esszére kapott elégtelent - egyértelműen a konzervatív jellege miatt -, és együtt találtuk ki, hogy a javító-dolgozatba - ugyanabban a témában - mit írjon: üres liberális sablonokat. Arra jelest kapott. (Ez egyébként az ELTE ÁJK Jogszociológia Tanszékén volt.) Jellemző, hogy azért nem merek oktató-neveket megadni, mert még én féltem a kisebbiket a beazonosítástól és a megtorlástól. Az orbáni fasiszta diktatúra 8. évében... De merem állítani, hogy az ELTE Jogi Karának némelyik tanszékén abszolút liberális propaganda folyik oktatás címszó alatt. Amit egyébként a diákok döntő hányada a magáévá is tesz. (Vagy már eleve ezzel az attitűddel érkezik - nem tudom.)
hátakkor
2018. december 01. 18:57
60 év bolsevizmus utàn még van pofàja..
fogas paduc
2018. december 01. 13:24
Hát az összesen 4+ 8 évnyi ballib kormányzás eredményére a Tarnay úr ( remélem nem sértettem meg, hogy nem gendersemlegesen szólítom meg) nem lennék olyannyira büszke, Akár az akkori média egyensúlyt, morális, erkölcsi, demográfiai foglalkoztatásügyi, államadóssági demokrácia- szempontjából figyelgetjük, hasonlítjuk össze az akkori viszonyokat a mostaniakkal.
catalina9
2018. december 01. 13:19
Az elmúlt 20 évből 12-ben a ti oldalatok volt kormányon," hát igen, ez a tizenkét év ért valamit, bár a libsik igyekeztek belefingani a nulláslisztbe, ahol tudtak, például média, oktatás, jog, "művészet".. elég megnézni: Széchenyi Akadémia Mozgókép- és Színházművészeti Osztály - elnök: Hegedűs D. Géza rendes tagok: Alföldi Róbert rendező Ascher Tamás rendező Bálint András rendező Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró Fodor Tamás rendező Gothár Péter filmrendező Grunwalsky Ferenc filmrendező, operatőr, forgatókönyvíró Hegedűs D. Géza rendező Huszti Péter színész, rendező Janisch Attila filmrendező, forgatókönyvíró Lengyel György rendező Mácsai Pál rendező Máté Gábor rendező Mészáros Márta filmrendező Pintér Béla rendező Radnóti Zsuzsa dramaturg Szabó István filmrendező Szász János filmrendező Székely Gábor rendező Tarr Béla filmrendező, forgatókönyvíró Valló Péter rendező Visky András dramaturg, színházi teoretikus, drámaíró Zsámbéki Gábor rendező tisztára hegedűs a háztetőn...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!