„Zsidó Laci” és bajtársai

2018. november 21. 20:22

Nickelsburg László holokauszt túlélő ’56 magyar-zsidó hős és bajtársai emlékére.

2018. november 21. 20:22
MAZSISZEM
OS-MTI

„Emlékezni helytől és időtől függetlenül mindig és mindannyiunk kötelessége!

Nem is olyan rég november 4.-én este 18 órai kezdettel emlékezett meg a Magyar – Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság az 1956-os forradalom már-már elfeledett, de mindenképpen hiánypótló, zsidó vonatkozású részeiről tárgyköréről. A helyszín az a VII. kerületi Baross tér 19. sz. épülete volt, ahol az egyesület 2 évvel ezelőtt ugyanezen a napon emelt emléktáblát Nickelsburg László holokauszt túlélő ’56 magyar-zsidó hős és bajtársai emlékére, akinek a legnagyobb számú fegyveres csapata volt a kerületben, és ő maga volt a felkelőcsoport parancsnoka, akit csak »Zsidó Laciként« emlegettek. (...)

Különleges és maradandó élményt nyújtott a megemlékezők számára Rajna Tibor a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntetett ’56-os hős, aki mesélt hitelt érdemlően az akkori eseményekről, harcokról, Emberi értékekről, amelyeket akkor átélt. »Nincsen különbségtétel származás és egyéb más dolog tekintetében, mert a magyar szabadságot megtartani, megőrizni, erősíteni csak összetartozással vagyunk képesek. 

Én hiszek benne, hogy a ma felnövekvő ifjúság, bár két korosztály már felnőtté vált, képes lesz folytatni azt a küzdelmet, amit én egy előző beszédben úgy jelenítettem meg, hogy szívükben nyíljon ki a hazaszeretet és a szabadság virága.«

Szinte meglepetésszerűen érkezett az Angyal István Egységes Magyar Nemzetőr Egyesület elnöke Dr. Juhász György úr delegációjával, aki elmondta, hogy tudatosan választották a zsidó származású Angyal István holokauszt túlélő ’56-os hős nevét: »Jelképszerű ez számunkra, mégpedig azért, kell, hogy a szélsőséges jobboldal a fasiszta maradvány ne sajátítsa ki ezt a csodálatos nemzeti eseményt, 1956-ot, hiszen ez a nemzet egységes forradalma volt. Mégpedig azért mert igen is a magyar zsidóság megérdemli, hogy egy emblematikus személyéről legyen elnevezve egy nemzetőr egyesület, hiszen 1956-ban sok zsidó ember adta az életét a magyar szabadságért.«”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2018. november 22. 05:52
"Nickelsburg László holokauszt túlélő" Megszökött a munkaszolgálatból és túlélte a háborút, maradjunk a tényeknél. Nickelsburg, akinek a neve hallatán inkább egy soproni poncichter gazda jut az ember eszébe, mint egy pesti zsidó műszerész, elsősorban arról "nevezetes", hogy őt 1961-ben akasztották fel, amikorra a főkolompos elvtársak nagy része már rég kegyelmet kapott, és a forradalmi munkás-paraszt kormány a nagyvilágban terjesztette magáról,m micsoda demokraták ők. Nyilván nem volt hajlandó sem köpni, sem megalkudni, különben még a börtönben lehetett volna belőle műfordító, vagy a szabadulása után mérnöki diploma nélkül is fejlesztőmérnök egy kisszövetkezetben..
szeekely
2018. november 22. 00:52
1989-ben, ahogy 1944-ben is, a zsidok kiadtak a parancsot: mindenhova be kell epulni! A pajecos jelenletnek nem szabad a gazdanep egyetlen iranyzatabol sem kimaradnia! Igy lett egyre tobb beloluk a bolseviki Partizanszovetsegben a komcsik alatt. Kadar roppant buszke is volt rajuk. Na de igy van szinten teli a padlas veluk manapsag, a 2/3-os agykar koraban is Orban Viktor legnagyobb dicsosegere! Nos, pontosan ugyanigy lesz egyre tobb pajecos hosunk 1956-bol is! Milyen erdekes, hogy a tortenelem a maga lezajlasa utan nem marad am egyhelyben. Nem bizony, hanem valtozik. Utolag valtozik es sokat! Lol!
szeekely
2018. november 22. 00:40
Eljen az 56-os zsido forradalom! Ezek a hos pajecosok megmutattak az elmaradottsagban fetrengo gatyas magyarnak, hogy a mi a batorsag csimborasszoja. Csak a barna felcipot kellett levenni hozza, nehony mar veletlen avosnak nezze oket valaki... Lol
Rugo
2018. november 21. 23:13
"a szélsőséges jobboldal a fasiszta maradvány ne sajátítsa ki ezt a csodálatos nemzeti eseményt, 1956-ot," *** murisak ezek a zsidók most komolyan, azért hamukáztok itt, mer a faszisták emmegaz? sajnos sok Ávos volt köztetek, de valahogy azokra nem emlékeztetitek a magyart
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!