Morzsaharc

2018. november 14. 08:23

A NER kultúrharca szintet lépett.

2018. november 14. 08:23
Hompola Krisztina
Népszava

Néhány hete egy magas kormánytisztséget viselő politikus azzal érvelt igen nagy hévvel, hogy »ha a rendező a mi kenyerünket eszi, ne kritizáljon bennünket, sőt örüljön, hogy pénzt kap tőlünk!« Csendesen említettem, hogy a művész az én kenyeremet éppúgy eszi, mint az övét, és inkább örülnünk kellene, hogy alkot, egyébként pedig ő (is) azt mond, amit akar. (...) A NER kultúrharca szintet lépett, az ideológiai burok egyre kevésbé takarja a valódi érdekeket, a pénz, az erő és a hatalom fontosságát. A közönség, a mű és a közvetített gondolat lényegtelen, az alkotó pedig húzza meg magát és örüljön, ha eheti az állami kenyérmorzsákat. Amíg egyáltalán eheti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lord Shen
2018. november 14. 18:53
Tartsa el őket az imádott piacuk.
annamanna
2018. november 14. 18:08
Ez ahhoz hasonló problémafelvetés, hogy egy kamasz gyereknek mennyire kell alárendelődnie a szüleinek cserébe azért, mert eltartják - vagy mennyire van joga a saját útját, a saját hangját keresnie, akár a szüleivel szemben is, akár lázadva is. Az alábbi Beatrice nótában elég egyértelmű az áthallás, egyrészt a szülő és a kamasz viszonyáról szól, másrészt a Beatrice és a korabeli államhatalom viszonyáról, ami ugyanúgy nem volt hajlandó támogatni a kritikus hangokat: https://www.youtube.com/watch?v=rERgfNH-QyE
Esvány
2018. november 14. 16:29
Pufajkás Horn apád idejében ballib aktivisták (vagy felbérelt állatok) vascsövekkel szétverték a Demokrata szerkesztőségét. Akkor ez volt módi. Akkor ett volna miért sivalkodni a Népszavának. Most meg a milliókkal/milliárdokkal kitömött ellenzéki "művészek" sírnak, hogy mennyire el vannak nyomva. Nem kell, hogy a kormányt ajnározzák, csak ne hazudjanak! Bár lehet, hogy ezzel lehetetlent kérek...
Pelso j.
2018. november 14. 15:43
Rossz helyen van a hölgy, ahogy abszolút mellőzi a konkrétumokat és valós alapokon nyugvó (ön)igazolásokat, fideszes propagandistaként akár erős közepes karrier is várhatna rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!