A huszonegyedik század generációjának politikája

2018. október 03. 18:22

El kell gondolkodni azon, hogy mit kezdhet a magyar politika azokkal, akik huszon-egynéhány évesen undorukban már nem is olvasnak magyar híreket.

2018. október 03. 18:22
Merker Iván
Mérce

„Manapság nagyon divatos lett a huszonegyedik század politikájáról beszélni – vagy ennek a terminusnak az ürességét gúnyolni. Való igaz, hogy a huszonegyedikszázadozás általában semmi másról nem szól, mint hogy egy politikai formáció így akarja magát borzasztó modernnek eladni – miközben a tartalmi oldalon ezt nem támasztja alá semmi.

Másfelől viszont el kell gondolkodni azon, hogy mit kezdhet a magyar politika azokkal, akik huszon-egynéhány évesen undorukban már nem is olvasnak magyar híreket, és egyre inkább elképzelhetetlennek tartják (legalábbis rövid távon), hogy Magyarországon érdemi feladatokat végezzenek.

Akik már ki se járnak tüntetni. Ez ugyanis számos barátom, ismerősöm hozzáállása a mai magyar politikához.

Nem teljesen érthetetlen álláspont. Én is gyakran elgondolkodom azon, hogy van-e értelme energiát ölni abba, hogy Gyurcsány Ferenc három másodperces utcai akcióját (ami, ugyebár, ezután az utcáról fölvéve még megehető reggelire), valamelyik nagyokos LMP-s megfejtését Orbán menekültpolitikájáról, vagy a lassan már tényleg unalmas Németh Szilárd legújabb sorosozását vagy disznóhús-fogyasztását kövessem  –  hogy Vajna Tímea Instagram-posztjairól, tapintatosan, ne is tegyek említést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. október 04. 23:56
Te gyerek, azért érzed magad és a korosztályod elárvultnak, azért undorodsz a magyar hírektől, mert a réges-rég óta regnáló liberális tanári kar (ne Orbánt szidd, hanem a liberális pereputtyod) nem tanított meg semmire ami érték - mihez is kezdhetnél nihillel az agyadban? Amúgy a dumádban benne van a problémád maga. Kiemeled, hogy "magyar" hírek, elárulván, hogy undorodsz mindentől ami magyar. És miért - a külföldi hírek mitől kedvesebbek neked? Például kajálod ezerrel, hogy Angliában 6 éves gyerekeket "oktatnak" arra, hogyan is kell buzi szerelmes leveleket írogatni?
Bölcs Ész
2018. október 04. 20:50
Ez a Merker gyerek a neve és az arcberendezése alapján vajon milyen származású lehet? Ő egy tipikus felsőbbrendűség-tudattal rendelkező, belpesti libsi zsidó intellektüell okostojás. A Facebook-adatlapja szerint filozófiát tanul, rendkívül sokra fog menni a diplomájával.
kispufi
2018. október 04. 09:48
Nem járnak ki tüntetni, nyöhehe. Talán mert nincs okuk. Ha meg volna, ilyen idióták közé keverednének. Na, nekik a szarabb.
Balango
2018. október 04. 08:05
Tisztelt Merker Úr! Ön 17 évesen, a Fazekas Mihály Gimnázium tanulójaként aranyérmet nyert a nemzetközi filozófiai diákolimpián. Azon túl, hogy ehhez a teljesítményhez szívből gratulálok, meg kell állapítsam, hogy ez az egyetlen mondat sokat elárul Önről. Még többet árul el Önről, ha azt is tudjuk, hogy jelenleg a Cambridge-i Egyetem hallgatója, amihez szintén szívből gratulálok. És ha megnézzük az Ön FB-oldalát - különös tekintettel az Ön által feltett fényképekre -, akkor már további kérdésekre nincs is szükség, mindent tudunk Önről. Természetesen sajnálom, hogy sok fiatal nem találja itthon a helyét. Ugyanakkor azt gondolom, hogy akiknek a haza csak akkor haza, a nemzet csak akkor nemzet, a szülőföld csak akkor szülőföld, az egymáshoz tartozás csak akkor egymáshoz tartozás, amikor a politikai helyzet a saját szájuk íze szerint alakul, azok jobb, ha mennek. Nézegetem a képeit a Facebook-on és már most tudom, hogy Önre karrier vár odakint. Vagy másképp mondva: Önre odakint vár karrier. Sok sikert kívánok a külföldi léthez. Tisztul az ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!