Amivel a világ tartozik Magyarországnak 1956 miatt

2018. október 27. 15:16

Orbán Viktor miniszterelnök eltávolodott liberális gyökereitől, habár egyáltalán nem fasiszta, mint egyesek állítják.

2018. október 27. 15:16
Doug Bandow
The American Conservative

„Akárcsak szomszédai, Magyarország maga mögött hagyta fájdalmas történelmét, és parlamenti demokráciává vált. Orbán Viktor miniszterelnök eltávolodott liberális gyökereitől, habár egyáltalán nem fasiszta, mint egyesek állítják. És még kritikusai is, akik Budapestre és más városi régiókra koncentrálódnak, elismerik, hogy az ország többi részén milyen népszerű.

Politikája hazájában is ellentmondásos, az Európai Unióval való harcot is folytatja, de nem valószínű, hogy visszatérne az autoritárius múltba. Magyarországon sem a kommunizmus, sem a fasizmus iránt nincs nosztalgia.

Magyarország már nem játszik döntő szerepet az európai eseményekben. De gyötrelmes történelme a szabadság törékenységére emlékeztet minket. Hatvankét októberrel ezelőtt a magyar nép harcolt és meghalt, mindent feláldozva a zsarnokság elleni harcban. Vesztett, de csak időlegesen, és végül ő vezette Európa felszabadítását a kommunizmus alól. Ezért a kontinens – és Amerika is – hálával tartozik Magyarországnak.”

Doug Bandow a Cato Institute külpolitikai szakértője

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. október 29. 09:31
"Orbán Viktor miniszterelnök eltávolodott liberális gyökereitől" Én meg kamaszkoromban anarchista voltam, ezt hívják úgy, hogy érési folyamat.
néhai Ch.Pilot
2018. október 28. 15:12
"Magyarország már nem játszik döntő szerepet az európai eseményekben." Ebben szerintem téved.
hentes
2018. október 28. 08:48
"Magyarországon sem a kommunizmus, sem a fasizmus iránt nincs nosztalgia." Olvass fideszes kommenteket inkább mint okoskodsz arról amiről semmit sem tudsz.
leech1
2018. október 27. 22:52
"Hatvankét októberrel ezelőtt a magyar nép harcolt és meghalt, mindent feláldozva a zsarnokság elleni harcban. Vesztett, de csak időlegesen, és végül ő vezette Európa felszabadítását a kommunizmus alól. Ezért a kontinens – és Amerika is – hálával tartozik Magyarországnak.” Doug Bandow a Cato Institute külpolitikai szakértője Azért halkan megkérdezném : hol van ez a hála ? Mikor basztatják a Magyart a világban és közben elvonják az eus pénzeket , mit éreznek fasszopó JunkerMerkelMakron féle fèrgek ? Hulljon átok a fejükre ! Pusztulnak hamarosan ! Ezeknél , csak a "belső" ellenség a rosszabb , de velük könnyedèn elbánunk .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!