Valóban nyolc órája lenne egy másodikos kisgyermeknek?

2018. szeptember 07. 15:35

Tudták, ezt választották, de ezért feldobták az órarendet a Facebookra, hadd szörnyülködjenek a népek, mennyit szenved az a kicsiny.

2018. szeptember 07. 15:35
Lengyel Gabriella
Figyelő

„Arról nem szól a fáma, hogy ez nem egy normál általános iskolai osztály. Az a szülő, aki ezt az iskolát választotta, tudta, hogy már másodikban két nyelvet fog tanulni a gyereke. De legyünk tisztában vele, hogy ez nem kötelező, nem írja elő a kerettanterv. A korai nyelvoktatást szülői nyomásra vezetik be az iskolák sok esetben, mondjuk úgy, a piaci igényeket kielégítendő. Innentől kezdve ez pont 4 órával több, mint amit egy »normál«, az idegennyelvet harmadikban bevezető iskolában látnánk. A fotón bemutatott órarendben a reggeli, önállónak nevezett foglalkozások is nyilván a helyi módszertannak a részei, ezt sem írja elő a kerettanterv, más iskolákban nincs ilyen, márpedig ez pont 5 óra többlettel jár.

Vajon nem tudták ezt a szülők, akik ide íratták a gyereküket? Hogy itt extra terhelést kap majd a szemük fénye? Dehogynem tudták, hiszen ettől reméltek behozhatatlan versenyelőnyt. Lelkük rajta, amint látható, erre is lehetőséget ad az agyonkritizált oktatási rendszer. Tudták, ezt választották, de ezért feldobták az órarendet a Facebookra, hadd szörnyülködjenek a népek, mennyit szenved az a kicsiny.

Öntsünk tiszta vizet a fake news poharába. A számok úgy állnak, hogy egy normál, nem tagozatos általános iskolában 26-27 órát ír elő a kerettanterv második osztályban. Hogy ebből 33 óra lett? Az bizony a szülők választása volt. Rajtuk, meg ezt az órarendet összeállító pedagógusokon kívül senki másnak nincsen felelőssége abban, hogy ezt teszik a gyerekekkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szotyiratöbbpénzt
2018. szeptember 08. 07:52
Attól függ, milyen azoknak az óráknak a tartalma, felépítése, hogyan, mivel tölti meg a tanító stb. Az óraszám önmagában semmit nem jelent.
48gondolkodó
2018. szeptember 08. 06:21
Órák? Vannak órák amik hasznosak és élvezi a gyerek, ilyen lehet napi 12 óra is, meg lehet dög unalmas vagy kinzóan fárasztó és időt rablóan felesleges csak napi 4 óra is. Aki a napi órák számából következtet az vagy politikai szellemi kútmérgező vagy csak hülye.
Volo
2018. szeptember 07. 22:52
Mellékesem a Hadházy tette fel, állítván, szegény gyermekének, ennyi órája van! Legalább egy noném ember panaszkodna! De nem, pont ennek a baromnak a gyerekével baszik ki az oktatás! Direkte!
írmag
2018. szeptember 07. 20:35
Az oktatásról szólt már esernyős, meg kockás-inges habverés, most "Öntsünk tiszta vizet a fake news" pofákba! A hideg-víz egy egész olcsó kezelési módszer volt az Opniban is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!