25 éve még Amerika legnagyobb vesztesének tűnt, de ma már egyértelmű, hogy eszetlen nagy király volt

2018. szeptember 09. 11:16

Al Bundy élete egy mai nyugati férfinak maga az amerikai álom. Lehet nevetni.

2018. szeptember 09. 11:16
Herczeg Márk
Herczeg Márk
444

„Az ember életminősége szempontjából nem csak az adott helyzete, hanem a kilátásai is fontosak, ezek pedig még nagyon másmilyenek voltak, amikor Al Bundyék gyereket neveltek. A sorozat idején összeomlott a Szovjetunió, így a nacionalista Al Bundy hazája vált a világ vezető nagyhatalmává, Kína akkor még sehol sem volt. Amikor a sorozat elkezdődött, még Ronald Reagan volt az amerikai elnök, amikor pedig befejezték, Bill Clinton volt hatalmon: ők ketten voltak azok, akik két ciklus alatt a legmagasabb kumulált reál-GDP-növekedést érték el. Nem csoda, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek sem voltak akkorák, mint manapság: Bundyék épp olyan nagy kertes házban laktak, mint a bankár szomszédaik, Marcy és Steve/Jefferson.

Ráadásul a sorozat idején, 1992-től egyre biztonságosabbá vált az amúgy a bűnözéstől súlyosan sújtott Chicago, így a Bundy-rezidencia értéke is növekedett. Most bezzeg megint elkeserítőbb lehet ott élni, évek óta újra romlik a közbiztonság, Chicago Amerika gyilkosság-fővárosa, 2015-ben pedig az USA tömeggyilkosság-fővárosának nevezték. Idén volt olyan hét, amikor 74 embert lőttek meg a városban.

Egy szó, mint száz: Al Bundy élete egy mai nyugati férfinak maga az amerikai álom. Lehet nevetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2018. szeptember 10. 09:01
Egyébként Chicago már hosszú évtizedek óta Amerika egyik legveszélyesebb és legszarabb városa. A huszas és ötvenes évek között a különböző, európai bevándorlók maffiái uralták az utcákat. Újabban a különböző néger, latin, ázsiai, stb. színesbőrű gengszterek írtják egymást és a civileket. A legutóbbi polgármester, Rahm Emmanuel alatt a városban úrrá lett a káosz. Nem is csoda: mr. Emmanuel a Clinton család nevű maffia egyik bizalmas és fontos szövetségese. Nem is lehet elvárni, hogy komolyabban fellépjen a Demokrata Párt szavazó bázisa ellen.
fogd a pénzt és kuss
2018. szeptember 10. 08:34
a történész szakértő :-))))))
Paul
2018. szeptember 10. 07:44
Óriási tévedés. Al Bundy a fehér nigger megjelenítõje. Az ügyeskedõ, opportunista kis segg, aki ha jól játsza ezt a szerepet, annyi mindig lecsurran, hogy ha alig is, de megéljen. Akkor is ha lánya egy fehér kurva szerepét kell, hogy betöltse, a fia pedig egy töketlen idiótáét. Al Bundyt a fehér faj kiherélésére teremtették meg, de erre nem lesz fogékony minden egyes fehér ember, s amíg nem lesz, addig van remény.
Akitlosz
2018. szeptember 09. 21:17
"A sorozat idején összeomlott a Szovjetunió, így a nacionalista Al Bundy hazája vált a világ vezető nagyhatalmává, Kína akkor még sehol sem volt. Amikor a sorozat elkezdődött, még Ronald Reagan volt az amerikai elnök, amikor pedig befejezték, Bill Clinton volt hatalmon" Valahogyan nem rémlik, hogy az a sorozat ilyesmikkel foglalkozott volna. Talán mert nem is így volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!