Tűzijáték

2018. augusztus 20. 15:09

Augusztus huszadika Magyarország születésnapja. És már megint előjöttek a „spórolósok”

2018. augusztus 20. 15:09
Varga-Bíró Tamás
Demokrata

„Egy születésnapi ajándékot átadhatunk úgy is, hogy ki sem vettük a reklámszatyorból, amibe a boltban rakták. A legtöbben azonban mégis színes papírba csomagoljuk, szalaggal kötjük át, masnival ékesítjük, s tán még üdvözlőkártyát is mellékelünk hozzá, amire a jókívánságainkat írjuk. Már persze ha nem azon az állásponton vagyunk, hogy születésnapra felesleges ajándékozni, sokgyertyás tortára elszórni a pénzt, s úgy egyáltalán, rokonokat, barátokat hívni. Augusztus huszadika Magyarország születésnapja. És már megint előjöttek a »spórolósok«.

Ezek a bizonyos spórolósok valójában egyáltalán nem akarnak spórolni. Csupán azt tartják megjegyezni dörgedelmesen minden évben, hogy micsoda pazarlás tízmilliókat az égre lőni, miközben ezt a pénzt odaadhatnák a kórházaknak. Mert, ugye… lélegeztetőgép. Ez a fixa ideájuk. A lélegeztetőgép. Mert ezt olyan könnyű kimondani, megjegyezni. Ha rajtuk múlna, nem is lenne más ebben az országban, csakis lélegeztetőgép. Se stadionok, se autópályák, se plázák, se gyárak, se színházak, de tán még kórházak se. Csak lélegeztetőgépek. Mindenhol. Akárhol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mcfarlane
2018. augusztus 21. 18:09
Az egész országot be kéne költöztetni egy kurva nagy lélegeztető gépbe. Ha kell, ha nem.
balbako_
2018. augusztus 21. 11:51
Ilyenkor látják, ha hatalmon lennének mennyi pénzt lophatnának el ezért szipákolnak.
Babivadász
2018. augusztus 21. 09:48
"Képzeljük el, ha beteljesedne ennek a mi szedett-vedett liberális ellenzékünknek az álma, és mindenről közvetlenül döntene a nép! Minden hétre jutna egy milliárdos költségvetésű népszavazás. A büdzsé jó része másra se menne el, mint népszavazásra. " Svájcban szinte mindenről népszavaznak. Szavaztak a fegyvertartásról az alapjövedelemről, bankrendszerről , kábítószerről , az online szerencsejátékról ....... Oszt mégis Európa egyik leggazdagabb országa. Magyarországon nem lehet népszavazás, csak senki álltál nem ellenőrzött konzultáció. A szedett-vedett gyáva jobboldali kormány nem mer kockáztatni, hiszen akkor kiderülne, hogy nem kell annyi stadion , nem kellenek a luxus kiadások ( milliárdokat szórtak el a vízicirkusz rendezésére) külföldi labdarúgócsapatok milliárdos támogatása........ Inkább az egészségügyre, a devizahitelesek megsegítésére a otthon ápolási díj megemelésére...... Költenék az adónkból származó közpénzt. A kormánynak nincs pénze a mi pénzünket szórja el felesleges dolgokra , ami lehet akár a tűzijáték is. Nem csak fideszesek fizetnek adót! A többség nem fideszes! Magyarországon a legmagasabb ápolási díj 52 ezer forint. Romániában 130 ezer forint . Horvátországban 140 ezer forint . Ausztriában 650 ezer forint.
Gyéressy Károly
2018. augusztus 20. 23:15
A Duna felett lebegő Szent Korona csodás volt. Mehet az ajvék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!