Segítség, elnyomnak

2018. augusztus 07. 19:34

Ne írogasson senki, semmit, főleg nem az általuk einstandolt témákban. Mert ugye művész, színész, rendező, táncos, tudós vagy író csak liberális lehet.

2018. augusztus 07. 19:34
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Természetesen mindezt azért teszik, mert rettegnek, aggódnak, félnek. Folyamatosan. Főleg, ha olyan cikkeket olvasnak, látnak, amelyekben az általuk sajátnak tartott terület(ek)ről van szó, de nem az általuk megadottak alapján. Ne véleményezze őket senki, tessék szépen elhallgatni. Elvileg mindenkinek joga van leírni a véleményét, mint ahogyan ahhoz is, hogy az olvasó eldöntse, mit is gondol egy-egy témáról. Ezt szokás a véleménynyilvánítás szabadságának nevezni, legalábbis itt nálunk, ebben a sötétnek kikiáltott diktatórikus országban még így hívják. Nem úgy a mai kor liberálisainál.

Náluk egészen máshogy vélekednek erről, és ez nem hazai, hanem világszinten felfedezhető jelenség. Az ő fejükben nem létezik olyan, hogy valaki más véleményen van, vagy másképpen látja a világot. Ne írogasson senki, semmit, főleg nem az általuk einstandolt témákban. Mert ugye művész, színész, rendező, táncos, tudós vagy író csak liberális lehet. Mert a művészi szabadságát az az ember nem élheti ki, aki nem a ma már önmagából teljesen kifordult ideológia szerint határozza meg magát, és nem úgy gondolkodik, ahogyan ők azt elképzelik. Senki ne írjon már véleményt az ő területeikről, és az emberek se gondolkodjanak máshogy azokról. Mindez persze nem tartozik a gondolatrendőrség, a szólásszabadság korlátozása alá, igaz?

Odáig jutott a világ és a művészi szabadság, hogy bizonyos lobbicsoportok akarják meghatározni, ki, mit, hogyan alkothat. Példának okáért egy film értékét, mondanivalóját már az határozza meg, hogy hány meleg szereplő van benne, hány kisebbségi csoportot képvisel és elég PC-e az a csapat, amely összehozta. A művészi szabadság ugyanis mérhető. Steril környezetben, PC-ben hempergő alkotásokat kell csupán készíteni, amelyek minden művészi szabadságot, egyéniséget és mondanivalót nélkülöznek majd, és egy adott recept alapján készülnek. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2018. augusztus 08. 18:10
- Egy fillér állami pénzt nem adni a művészetre, kultúrára. - Esetleg adó 1% v. valami olyasmi mint a TAO a sport-ban. Aztán meglátjuk elcsendesül-e ez a ribillió...
1000bocs
2018. augusztus 08. 14:07
Az a művész, aki élte vagy látta a huszadik századot és azok után még mindig baloldali csupán az elmeállapotára, családi vagy vagyoni kapcsolataira vagy a buziságára hivatkozhat mentségként. Hisz aki bolond, egyértelműen hasznot húz a baloldali kapcsolatrendszerből, netalán identitászavarai, alkohol vagy drogproblémái vannak annak a számára nyújt a baloldali szekta önfelmentést. A művészek legnagyobb része deviáns. Soha nem élnének normális életet, az alkohol és egyéb tudatmódosítás, a gyakori parner- esetleg identitáscserék az alap. Egy jó ideje könnyebben lehet érvényesülni abban a világban, ha valaki buzi. Ahogy sok nő számára túlélési recetp az hogy élnek a nőiségükből adódó előnyökkel, úgy sok férfi művész is inkább szop, de nem kell egy életet nélkülözésben "művészkedni" a többi be nem futott de tehetséges gyerekkel. Ez van. Alkoholisták, nemi betegek, zavart fejű "forradalmárok" és egyéb szociopaták, egyéb deviánsok - akiknek öröm ha azt mondja valaki ők a zsenik, nem betegek hanem kölönlegesek, és nem baj ha nem vállalnak felelősséget semmiért és senkiért. Hol leheh ennyi felmentést kapni a semmiért? Persze hogy egyik sem hívő, hanem baloldali, vagxy mióta liberalizmusnak hauzdudja magát az egyszeri komcsi, hát inkább az. Van a társadalomban egy bizonyos százaléknyi deviáns, irigy, agresszív nagyképű selejt. Más oka nem lehet annak, ha valaki nem szégyelli a baloldaliságát. Lásd a nagybandóbandi grafikáit például. Szegeden a sétálóutcán hosszan ki vannak állítva, de minek? Az önéletrajz alapján az alap iskola elvégzése után a grafikáit a délmagyar már közölte. Az egyik csoda éppen ez. Hisz a grafikák színvonalát tekintve bármelyik általános iskolás megoldja ezt a feladatot, de valamiért nem őket közölték és közlik azóta sem. #bandielvoltnyomva A másik csoda hogy nagybandóbandi azóta már nagypapa és még mindig nem tud rajzolni - mondjuk vannak körök ahol nem elvárás a művészi szint ahhoz hogy művész legyen valaki és művészeti alkotásokat hozzon létre. Vannak körök ahol elég, ha a bandi baló'dali. Akkor már zseni.
Malvin
2018. augusztus 08. 13:14
Folyton felmerül a kérdés, miért nem kerülnek elő zseniális művek a jobboldali fiókokból? Hol vannak azok az alkotók, akik hihetetlen elánnal és megszállottsággal írják az asztalfióknak elképesztő színvonalú darabjaikat? A megoldás érdekében, fordítsuk meg a kérdést. Van-e olyan „népi” értelmiségi manapság, aki kockáztat fél-, egy évnyi munkát az életéből csak azért, hogy ne jelentessék meg, kigúnyolják, megszégyenítsék és a végén sokkal rosszabbul jöjjön ki az egészből, mint ahogy belement?
bsm99
2018. augusztus 08. 09:41
Valamibe nagyon beletrafálhatott a cikk írója, mert a sok liberálbolsi-LMBTQXYZ kis buzeráns úgy ugrott a cikkre, mint a gyöngytyúk a takonyra. Úgy tűnik, magukra ismertek :D :D :D És ez nagyon fáj nekik :D :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!