A nép pártján

2018. augusztus 07. 19:27

A néppártosodás során a Jobbik számtalan szociáldemokrata kezdeményezést karolt fel — ugyan nem lett hirtelen baráti a menekültekkel és a homoszexuálisokkal, viszont foglalkozott a magyar társadalmi igazságtalanság két legfőbb pillérével, a nemi és vagyoni egyenlőtlenséggel.

2018. augusztus 07. 19:27
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
DinnyeFarm

„A Jobbik néppártosodásként elhíresült folyamata több volt annál, mint Vona Gábor kísérlete arra, hogy megszabaduljon belső ellenségeitől és pártja sötét múltjától. Ez a néppártosodás okainak csupán töredéke, ráadásul a legérdektelenebbek közül való.

Sokkal relevánsabb, hogy a néppártosodás során a Jobbik számtalan szociáldemokrata kezdeményezést karolt fel — ugyan nem lett hirtelen baráti a menekültekkel és a homoszexuálisokkal, viszont foglalkozott a magyar társadalmi igazságtalanság két legfőbb pillérével, a nemi és vagyoni egyenlőtlenséggel. A Jobbik nem lett hirtelen valódi baloldali párt — viszont a bérunió és a nemi egyenlőség témája sokkal inkább egy baloldali program része, mint a Momentum vagy a DK bármelyik mozzanata. Nem kizárt, hogy a kultúrharcon túl, lényegi kérdésekben — például a szabadpiac és a női természet mítoszaiban — egyetértés van liberálisok és konzervatívok között.

Vona tetteinek őszinteségét és motivációit nem ismerhetjük, de talán nem is érdemes —a történet valódi tanulsága, hogy meg kell kérdőjelezni azt a belterjes ellenzéki dogmát, miszerint a magyar néplélek menthetetlenül jobboldali. Először is, az ilyesfajta determinista hozzáállás mindenkor egyenlő a felelősség hárításával. Másrészt, miután még a szélsőjobboldal is a baloldal felé kényszerült nyitni a nagyobb népszerűség érdekében, abból logikusan következik, hogy igenis van igény Magyarországon igazságosabb és demokratikusabb Magyarországra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2018. augusztus 08. 10:30
"foglalkozott a magyar társadalmi igazságtalanság két legfőbb pillérével, a nemi és vagyoni egyenlőtlenséggel. " a két legigazságosabb pillér. Nő, férfi és nincs két egyenlő vagyon.
hátakkor
2018. augusztus 08. 10:17
A végén már G.Lajos próbàlta felkarolni a vbloggert. Hiába.
Aerion
2018. augusztus 08. 08:56
… A nép pártján - azt jelenti, a nemzet ellen. Egy újabb kommunista identitását disszolvált kommunista. Ma ilyenekkel van tele a Európa, és azt képzelik, attól, hogy sokan vannak, már az övék is. Sokan vannak a csirkék is, akiket levágnak, hogy megegyék őket, sőt, a disznók is, meg a tehenek. Övék Európa? Inkább 'együk meg' őket!
Negue
2018. augusztus 08. 02:08
Ha finoman akarom magam kifejezni, akkor azt mondom: ez egy jó nagy f@szság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!