Ki a cápa?

2018. június 04. 17:52

Mi van, ha ami Magyarországon kipattant, sokkal inkább a világ és annak változó geopolitikai helyzetére reflexió, semmint Magyarországra és annak demokratikus fejlődésére?

2018. június 04. 17:52
Lakatos Júlia
Méltányosság

„Mi van, ha ami Magyarországon kipattant, sokkal inkább a világ és annak változó geopolitikai helyzetére reflexió, semmint Magyarországra és annak demokratikus fejlődésére?

Az interneten kering egy történet egy békésen úszkáló búvárról, akit egyszer csak szabályosan lökdösni kezdett egy bálna, gyakorlatilag felszínre taszítva őt, rémülten segítségért kiáltva, abban a hittben, hogy az megtámadta. A búvár csak akkor vette észre, hogy az amúgy emberre ártalmatlan jószág agresszív viselkedésével megmentette az életét, amikor társai segítségére sietettek. Közvetlen közelében ugyanis egy hatalmas cápa úszott, ezt próbálta a gigantikus emlős közölni vele a maga eszközeivel.

Habár Magyarország messze nem bálna, méretét tekintve még csak nem is delfin, sőt, valószínű, hogy nem is a futball VB eredményeit korábban oly hatásosan megjósoló látnoki csoda polip, de egészen biztos, hogy nem is a történetben szereplő cápa. Elképzelhető, hogy attól még, hogy támadóan adják elő, van valami jelzésértékű abban, amit a rendszer kritikusai mondanak, amit a balliberális oldalnak fel kéne ismernie és saját válaszaival kezelnie. Ha eltekintünk a közvetlen politikai reflexióktól, amelyben mindkét fél a másikban látja az ellenséget, akkor az elemzési teret kinyitva jobban megérthetjük a problémát. Hogy hogyan lehetséges ez?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikerics
2018. június 05. 13:24
Úr Isten, a legtöbb kommentelőnek szájba kell rágni, nem elég a példabeszéd. Látszik, hogy nem olvasnak semmit, nemhogy bibliát!
Bűbájos Küsmödy
2018. június 05. 02:38
"Elképzelhető, hogy valaki valamiről gondol valamit, amit másvalakik nem pont úgy gondolnak, de az is lehet, hogy egy picit mégis, vagyis izééé ... cápa meg delfin , vagy talán nem is? ..." Húúú! Anyám borogass !!!
áfonya
2018. június 04. 20:22
Tigriscápa soros a tőzsde spekuláns -merkel-juncker-macron .. két millió betolakodók közül csak annyian dolgoznak Merkel és sleppje alól kitrágyáznak .
Csomorkany
2018. június 04. 19:51
Má megin egy szöveg, amibű egy betűt nem értek, kezitcsókolom, biztos, mer vidéki vagyok. Mi van a bálnával, a cápával,a búvárral, Magyarországgal, a demokráciával és a reflexióval? Ezek volnának ugye a kulcsszavak, dehát nincs meg a zár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!