Diego Maradona, a foci utolsó rocksztárja

2018. június 28. 07:27

Hasonló okok miatt imádjuk mi is Puskás Ferencet, aki még pocakosan is hülyét tudott csinálni bárkiből a pályán.

2018. június 28. 07:27
Fekő Ádám
Zoom.hu

„Diego Maradona pontosan attól tudott a nép gyermekévé válni, mert arra használta a tehetségéből fakadó előnyöket, amire Argentínától Kínán át Magyarországig minden egyszerű ember vágyik: beleszart a világba.

Maradona, ha akar, Fidel Castro vendégeként éldegél Kubában; ha úgy tartja kedve, napokon keresztül a világát sem tudja; ha úgy tartja kedve, rágyújt a nemdohányzó stadionban, miközben senki nem meri megmondani, hogy hagyja abba, mert ő megteheti.

Aki őszintén meg tud azon rökönyödni, hogy valaki nem teljesen szalonképes állapotban mutogat az ellenfél szurkolóinak egy győztes meccs után, az valószínűleg nem is sejti, hogy a stadionban még sokan mások minimum tökrészegek voltak, miközben mutogattak az ellenfél szurkolóinak. Ők az egyszerű szurkolók, akiket annyi különböztet meg Diego Maradonától, hogy utóbbi valamivel jobban tudott focizni, ezért ő a VIP-ba került.

Az a helyzet, hogy pontosan ezért szeretik az emberek, és ne finomkodjunk: hasonló okok miatt imádjuk mi is Puskás Ferencet, aki még pocakosan is hülyét tudott csinálni bárkiből a pályán, két meccs között pedig leginkább fröccsöt szeretett fogyasztani. Így lett ő nemcsak focista, hanem egy közülünk, és így teljesíti be Diego Maradona a csóró munkás vagy az unatkozó irodista álmát: az embert, aki már bármit megtehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2018. június 29. 15:21
la vida es una tombola, Maradona megismételhetetlen... https://www.youtube.com/watch?v=A0KCbZ7L17I
röviden
2018. június 28. 14:41
Azért, mert tényleg zseniálisan focizott, még az ősbunkó archetípusa. Van, akinek ez bejön. Meg is érdemli.
Orsi Shine
2018. június 28. 12:13
Maradona the King forever!
Orsi Shine
2018. június 28. 12:12
Rongy,és szarember ,de nem játssza meg magát ,és nem érdekli a képmutatás. Lealázza a pénzt,aranyat is ,holott ma szinte már az az Isten mindenhol. HATALMAS SZÍVE van ,és az mindennél erősebb,és mindig az győz a végén. Ez Maradona. Az az extázis pont ,amit soha senki nem ér utól ,vagy ha utól is éri ,akkor ott nem számít a pénz ,és a sok "felesleges" dolog. Azon a ponton nem lehet sunyítani ,kavarni, lapítani ,és nem kell golyóálló mellény sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!