Paradoxónia

2018. május 09. 11:33

Marad a szellőmód susogó mellébeszélés, meg a többnyire visszafelé elsülő, hamis statisztikák.

2018. május 09. 11:33
Varga-Bíró Tamás
Demokrata

„Józan ésszel bíró ember egyszerűen nem tud mit tenni akkor, amikor azt látja, hogy értelmesnek látszó emberek egy jelentős csoportja a diktatúra ellen tüntetve több százmillió forintot kalapoz össze az utcán, teljesen demokratikus módon. Ugyanígy nem értjük azt a jelenséget sem, miszerint a szörnyű állapotban lévő hazai oktatás által edukált fiaink és leányaink egyre-másra nyerik a rangos nemzetközi tanulmányi versenyeket. S az sem segít nekünk a dolgok ellenzéki szemszögből való tálalásának megértésében, amikor az egykori nácik és az egykori kommunisták a legnagyobb egyetértésben deklarálják egymást liberálisnak és/vagy néppártinak. Ők aztán sem bűnöket nem ismernek be, sem bocsánatot nem kérnek. Nincs rá szükségük. Hiszen ők a többségi kisebbség.

Csodálatos egyveleget alkotnak, mindahányan vannak. Meg nem értett művészek, zavaros elméleteket hirdető társadalomtudósok, kaotikusan szintetizáló filozófusok, egyszóval az a fajta álintellektuális massza, amely látszólagosan eggyé állva az összes jogot vindikálja magának. Az igazság megítélésének jogát, az alkotott világ tárgyainak értékké, avagy eldobható szemétté nyilvánításának jogát, s legfőképpen annak jogát, hogy az id és az ego szubsztanciálisan milyen arányban keveredjen a »normális embernél«. Ők azok, akik pontosan azt az algoritmust másolják, amit a legnagyobb veszélynek tartanak a társadalomra nézvést: az emberfeletti embert tipizálják. Nem éppen nietzschei értelemben persze.

Ennek a furcsa országnak (mely inkább ország az országban) a polgárai kis részben külhonban élnek. Na, nem ám a trianoni őshonos kisebbséghez tartozóként, hanem emigránsként. Akik pedig közülük maradásra kárhoztatták magukat, ezeknek a bizonyos külhoniaknak a segítségével próbálnak meg européer polgárok lenni, s magukra egyfajta ideiglenes itt élő bevándoroltként tekinteni. Leszámítva azt az aligha elhanyagolható tényt, hogy a nyugaton tartózkodó magyarok többsége vagy a jelenlegi kormánypártra adta le a szavazatát, vagy egyszerűen ignorálta a választást. Így aztán marad a szellőmód susogó mellébeszélés, meg a többnyire visszafelé elsülő, hamis statisztikák, melyek ördögi koktélt alkotó elegye aztán furcsa tettekre sarkallja örök elégedetlenkedőinket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2018. május 09. 16:24
Persze a Demokratába ez is elfér, de nem arról volt szó, hogy Varga-Bíró a hazudozásai miatt mostanában inkább nem annyira publikálna? Mondjuk tényleg mindegy, aki Demokratát vesz/olvas, azt pont ezt érdemli, csak hát mégis olyan izé, kínos, na. Vagy ennyire kell a lé?
forgacsevike
2018. május 09. 14:46
Nagyon jó! Már hiányzott, remélem hamarosan a keménymag műsorban is ott lesz
Nannyó
2018. május 09. 13:11
Nagyon jól írsz, VBT. Ne hagyd abba!
vendelin
2018. május 09. 12:54
További paradoxonok, tömören. - Bár egy hozzá nem értő oligarcha kezében összpontosul a filmszakma, ráadásul az állami támogatásokat politikai alapon ítélik oda, mégis sorra nyerik a nagy nemzetközi díjakat a korántsem kormánypárti alkotók egyébként tényleg remek filmjei. - Bár a "szakmaiság" és a "hozzáértés" alapvető "demokrata" igény, egy komoly szakmai vezetői tapasztalattal bíró orvostudós nem lehet alkalmas miniszternek. Ugyanőt nem illeti meg a "vallások iránti tolerancia" sem, hiszen ő keresztény. - Bár a diktatúra sosem látott mértékű, mégis szegény Fletó tud egyedül arra panaszkodni, hogy szemkilövetőnek becézik - igazságtalanul és alaptalanul persze -, míg a Patás fasiszta rendőrsége még egy-egy pofont is alig képes letekerni valakinek. - Bár a sajtószabadságnak már se híre, se hamva, de a "szellem utolsó bástyáiban (HVG, Népszava, Magyar Narancs, Élet és Irodalom, 168 óra, Mérce, 444, 24.hu, WMN, Index) továbbra is szabadon lehet tombolni. - Bár a kormány "idegengyűlölő" és "embertelen", titokban mégis "ezrével fogadja be a migránsokat". - Satöbbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!