Vége

2018. április 11. 07:55

Ami százötven mostani kollégám és családjuk számára tragédia, az csak egy epizód a rendszerváltás utáni Magyarország munkavállalói szempontból cseppet sem fényes történelmében.

2018. április 11. 07:55
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

„Ha megnézzük az itthon működő országos politikai napilapok tulajdonosait, láthatjuk, hogy miféle figurák vannak nyeregben. Ma két egykori (?) pártpénztárnok, egy felfoghatatlan módon meggazdagodó gázszerelő és egy furcsa, a gravitációval is hadban álló, gazdag vállalkozó tudja magáénak azt a piacot, amely holnaptól háromszereplősre szűkül. És ne kerteljünk: holnaptól nem marad olyan országos politikai napilap, amelyet így vagy úgy ne a kormány tartana el. Jó kérdés, mi lesz azokkal az orgánumokkal (hírportálok, hetilapok, egyéb, közélettel is foglalkozó sajtótermékek), amelyek (még) nem függnek az újabb kétharmadot szerző politikai hatalomtól.

Ami százötven mostani kollégám és családjuk számára tragédia, az csak egy epizód a rendszerváltás utáni Magyarország munkavállalói szempontból cseppet sem fényes történelmében. Az utóbbi csaknem harminc évben gyárak százai szűntek meg, emberek tíz- és százezrei kerültek és kerülhetnek egyik pillanatról a másikra az utcára. Annyiban talán rendhagyók vagyunk, hogy van olyan kollégám, aki húsz év alatt ötször (!) élte át azt a döbbenetes pillanatot, amellyel kedd délelőtt tízkor én életemben először szembesültem. Tizennyolc éve vagyok folyamatosan a Magyar Nemzetnél, de most lezárult egy fejezet, és elkezdődik valami más.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katzky Márton
2018. április 11. 20:58
1991-ben 18 évnyi szolgálat után engem és még pár tízezer embert úgy küldtek el a Szénbányáktól, hogy mindenféle egzisztencia nélkül maradtunk/tam . Komlón ,egy akkor halottnak látszó városban . Aztán összekaptam magam / mert muszály volt/ és építettünk, építettem egy másik életet ... mi büdöslábú, bunkó, vidéki bányászok ... Az igentisztelt szerző Úr és társai talán szintén megpróbálhatnák ezt az utat ...
luisbathhelena
2018. április 11. 20:34
Én meg ismertem egy bp-i főpolgármestert, aki mind a 3 válásából gazdagabban jött ki még papíron is, mint amikor nősült...
anegy_
2018. április 11. 19:08
Egy mákszemnyi sajnálatot sem tudok kifacsarni magamból értetek. Itt nekikeseredve arra még van erőd, hogy gáz-szerelőzz. Micsoda féreg vagy!
Harangláb
2018. április 11. 18:27
...Ha csak arra gondolok, itt a Mandin hányszor figyelmeztettünk benneteket, eljön április 8, és G.Lajos ki fog dobni titeket, ha már nem kelletek neki, mert nem fog újabb 4 évig pénzt tolni a propaganda sajtójába...Nem olvastátok a kommentjeinket??!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!