Hisztis megoldások

2018. április 17. 18:53

Utcáról lehet kormányt buktatni, de nem olyat, amelyet a választópolgárok kétharmados parlamenti felhatalmazásra tartottak érdemesnek.

2018. április 17. 18:53
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Tehát van itt tisztázatlanság bőven, amiből majd nyilván az következik, ami korábban a Millával vagy a netadós mozgalommal is történt: kifogy a szufla. Utcáról lehet kormányt buktatni, de nem olyat, amelyet a választópolgárok kétharmados parlamenti felhatalmazásra tartottak érdemesnek, szinte rekordrészvétel mellett. Érdekes gondolatkísérlet ugyanakkor elképzelni, vajon az ellenzéki horrorkoalíció győzelme esetén mi következett volna, különösen annak fényében, hogy például az LMP-ben már rögvest dulakodásig fajult az »értékvita«, s ez még csak egy, valamivel több mint öt százalékot szerző pártocska belügye. Kérdés, az egymást korábban lefasisztázó, lekorruptozó, lerészegező, lezsidózó csapatok, mondjuk egy koalíciós huzavonán, mekkora bunyót adtak volna elő. Ahogy talányos az is, a most dühöngő, a parlamentáris demokráciát lényegében megtagadó polgártársaink azzal elégedettebbek lettek volna-e, avagy sem. Ízlések és pofonok.

Egyesek közülük most azt remélik, szombaton az ellenzéki felszólamlók bejelentik, nem veszik át a mandátumukat. Ezt jó néhányan egyébként bizonyosan megteszik, ami szintén nem a demokratikus elköteleződés csimborasszója. Nem emlékszünk ugyanis efféle kampányszövegre: szavazzanak rám, mert ha nem nyerünk, nem ülünk be a parlamentbe! Mint a hisztis kisgyerek, ha kikap a Monopolyban, és dühében felborítja az egész társasjátékot. Ilyen veszteskompenzáció nem létezik. Legfeljebb az oviban..”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2018. április 18. 09:15
Istenem, itt a tavasz.....bizsorognak, a téli bezártság után a szabadba vágynak, mozdulni kell, elvégre ez a Természet Törvénye, és az most elemi erővel éled. Hogy mi lesz belőle? Közülünk vajon kit érdekel? Ki törődik tavasszal a jövővel? A gazda egyedül, a döntés, a kapa és a metszőolló az ő kezében.
Google
2018. április 17. 19:25
Valahogy, valamiert azt hiszik, nekik mindent lehet, szabad. Tudjuk, merjuk, tesszuk, ugye. Harsanyak, surgolodnek, tesznek-vesznek, ide-oda irnak, a valasztas mar nekik tenyleg smafu, ha ez mar nem az a terepuk, ahol ok mar nem nyerhetnek. Az ertelemben vett baloldali ertek politikusokat fellarmaztak az egesz vilagon, azok mellejuk alltak es most tenyleg az asztal felboritasaval probalkoznak. Ha lelek nincs, tan lesz ero - gondolhatjak.
George Soros 2.0
2018. április 17. 18:59
Összehányni, meg bebaszni viszont kivalo alkalom. Kár hogy Torockai nem kerult Gyurcsany melle. Szep kep lett volna ahogy a megvert s a megverető kezenfogva megy. Klasszik stockholm szindroma. Az ellenzek stockholm szindrómában szendved. Ahelyett hogy hagynák a picsába Gyurcsány 5%-át elenyészni, inkabb magukhoz ölelik azt akik a vesztükez okozza. Gyurcsany a Fidesz hasznos hülyéje. Beteg, iszákos elme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!