Járulékos veszteség

2018. március 21. 07:19

Mint a nagyon idős határon túli magyarok, akik soha nem költöztek egy faluval sem arrébb, csak az állampolgárságuk változott. A magyar muszlimok sem tehetnek róla, hogy migránsok lettek a saját hazájukban.

2018. március 21. 07:19
R. Kiss Kornélia
Magyar Nemzet

„Miközben Sulok Zoltánt hallgattam, aki szerint a magyar muszlimok úgy érzik, hogy migránsok lettek a saját hazájukban, arra gondoltam: valahogy úgy lehetnek ezzel, mint a nagyon idős határon túli magyarok, akik soha nem költöztek egy faluval sem arrébb, csak az állampolgárságuk változott. A magyar muszlimok sem tehetnek róla, hogy migránsok lettek a saját hazájukban. Pedig ők sem költöztek sehová, és Magyarországon sem sok minden változott. A magyar muszlim közösségek hosszú ideje léteznek, ahogy hosszú ideje élnek muszlim bevándorlók Nyugat-Európában is. Az illegális bevándorlás sem most vált problémává, de nem is 2015-ben. A hirtelen Európára zúduló embertömeg számos komoly problémát felvetett, szociálisat, biztonságit, jogit. És elindult számos diskurzus – korábban is létező problémákról. De ez mit sem változtat azon, hogy az illegálisan érkező közel-keleti emberek feltartóztatására szolgáló határkerítést az Európai Unió határán akkor építették, amikor a migráns szóra még a füle botját sem mozgatta itthon senki: 2013-ban, a bolgár–török határon. A Nyugat-Európában élő muszlim bevándorlók többsége pedig a menekültválság előtt érkezett, a muszlimok egy jelentős része oda született. Ami a terrortámadásokat illeti, abból a közelmúltban példátlanul sok volt, de ez sem új, már régóta probléma. A magyar állami tévé pont egy éve tett közzé egy alapos felsorolást korábbi merényletekről. A teljesség igénye nélkül: 2004-ben Spanyolországban Európa történetének egyik legsúlyosabb merényletsorozatában az al-Kaida iszlamista terrorszervezet 192 embert ölt meg. 2012-ben Franciaországban egy algériai származású férfi, az al-Kaida tagja a francia hadsereg három katonáját, majd három gyermeket és egy rabbit lőtt le. Szintén 2012-ben Bulgáriában a burgaszi repülőtéren öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy izraeli turistákat szállító buszon, a robbantásban öt izraeli és a bolgár buszvezető vesztette életét.

Brüsszel belvárosában négy ember halt meg, amikor a zsidó múzeum előtt egy férfi tüzet nyitott a járókelőkre. A francia tettes korábban Szíriában egy iszlamista szervezetben harcolt. Ez 2014 májusában történt. És Magyarországon ekkor még mindig nem érezték úgy a polgárok, hogy keresztes háború zajlik, amelyben nekünk jut Európa védelmezésének feladata. A radikalizálódás, a terrorizmus, az illegális határátlépés bizony korábban is létezett. Csak éppen a magyar társadalom nem félt tőle. Akkoriban éppen a rezsi ellen harcoltunk, ami innen nézve valóságos szellemi és politikai Kánaánnak tűnik. De ha megvoltunk rettegés nélkül, meg anélkül, hogy a kereszténység védelmére hadrendbe álljunk, akkor talán most is lehetne takarékosabban bánni a keresztes háborúval.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2018. március 22. 15:29
Te sem, hogy hülyének születtél.
1000bocs
2018. március 22. 11:21
"Ez 2014 májusában történt. És Magyarországon ekkor még mindig nem érezték úgy a polgárok, hogy keresztes háború zajlik, amelyben nekünk jut Európa védelmezésének feladata." Nem tudom. Feltűnt a hölgynek, hogy 2015-ben vonult keresztül rajtunk, 4-500.000 migráns, csupa 15-35 közötti férfi? Lehet ezért nem 2014-ben kezdtünk tiltakozni az ellen, hogy a Dublini ehyezményt kihasználva hozzánk, "teleltetnék vissza" ezekből a selejtjét a németek. Most komolyan. Ma mindenki lehet újságíró a legelemibb értelmi készségek használata nélkül? Nem követelmény a tények ismerete és kontextusba helyezése, értelmezése? csak mondjnkl valamit, "merOrbánahibás"? A magyarországi muszlimok megköszönhetik a hittestvéreiknek, hogy európa nagyvárosaiba elhozták Szenegál-alsó erkölcseit és törzsi bandaháborúit, megspékelve a hagyományos nőtisztelettel. A rossz PR nem Orbán hibája, kedveseim. Tessenek a muszlimok úgy viselkedni, hogy szivesen lássuk őket a szomszédban és ne féltsük a gyerekeinket, feleségünket. Addig amíg a muszlim népesség 25%-a helyesnek tartja a terrocselekményeket ha a hitet kell megvédeni, nem túl okos dolog belőlük letelepíteni néhány milliót. Ugyanis az százezrekre rúgó szélsőséges majmot takar. Ilyen nagy az európai titkosszolgálatok kapacitása, hogy mindet figyelni képesek, hogy elkaphassák a megfelelő pillanatban? Eddig nem úgy tűnt. A labda a muszlimoknál pattog. Ha rudnak európai módra viselkedni, az európaiak nem fognak félni tőlük, és nem lesz ellenérzés. Teesék felnőni a feladathoz, és ,egtanítani az afrikából érkezőknek hogy nem otthon vannak. Be lehet állni a sorba, vagy húzzanak haza.
orion
2018. március 22. 11:10
Mindig a nulláról kell kezdeni a magyarázást. Volt illegális határátlépés, évente kettő-négy kb. Nem pediglen százezerszám. A falujában maradó nagyon idős magyart és az azóta ott született minden utódját az államhatár lépte át, az sem jószántából. Trianon, agyatlan nőszemély. Magyar muszlim? Olyan nincs.
balbako_
2018. március 21. 18:46
Azért ahhoz pofa kell, hogy egy pár éve idevetődött és befogadott muszlimot - aki nem mellesleg dolgozik is - egy kalap alá vegyen egy ezerkétszáz éve Magyarországon élő nemzettestvérünkkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!