Soros nem nyerhet!

2018. január 30. 08:03

A választópolgárok radikális elhülyítésének rekordszinten cinikus programja megtermette szottyadt kis gyümölcseit, a józan észnek nincs keresnivalója többé a Kárpát-medencében.

2018. január 30. 08:03
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„Ezen a ponton nyilván felvetődik a kérdés, hogy mi az az SGYP. A rövid válasz: SGYP nincs. A hosszabb: a Soros György Pártja nevezetű formáció úgy lett kitalálva a Zoom online újság és a Policy Agenda közös projektjében, amelynek célja végső soron annak feltérképezése volt, hogy milyen mértékben hat a magyar választókra az ámokfutó kormányzati propaganda. A felmérés alapján megállapítható: az orbáni gépezet alternatívvalóság-építési teljesítménye roppant mód figyelemre méltó. Beletették az energiát, és lám, megérte: az emberek tisztában vannak vele, hogy ki a főgonosz. A részletekkel meg úgyis fölösleges bíbelődni egy illiberális tömegdemokráciában. Elmélyedni bennük afféle értelmiségi maszatolás csupán. Nyünyögés. Köldöknézés. Ködevés.

Az ezerfős közvélemény-kutatásban azt firtatták konkrétan, hogy a Soros György Pártja politikai alakulat mire vergődhet áprilisban. Három érdemi opciót adtak meg – »igen«, »nem«, »nem indul« –, illetve negyediknek az ilyenkor elengedhetetlen »nem tudja« választ. Abba talán bele lehetne kötni szőrmentén, hogy a »nem indul« helyett – vagy mellett – miért nem volt »nincs ilyen párt« lehetőség, ám az eredmények így is izgalmasak és tanulságosak. Összesítésben 64 százalék »nem«-re jutott 24 százalék »nem indul« – 2 százalék pedig úgy tartja, csak azért is diadalmaskodik ideje jöttén az SGYP. A pártszimpátiák szerinti bontás ennél is érdekesebb: a fideszesek mindössze 12 százaléka tudta, hogy Soros György Pártja nem megy csatába a mandátumokért bő két hónap múlva, míg ez a szám a bizonytalanoknál 22, a jobbikosoknál 31, a balosoknál-liberálisoknál 43 százalék.

Első reakció: kapát-kaszát, tollat-klaviatúrát eldobni, menekülni haladéktalanul a mai magyar közélet közeléből is! Műveljük kertjeinket – az legalább meglátszik. A választópolgárok radikális elhülyítésének rekordszinten cinikus programja megtermette szottyadt kis gyümölcseit, a józan észnek nincs keresnivalója többé a Kárpát-medencében. Mit lehetne még mondani ebben a hazában akkor, ha minden kérdésre egyetlen családnév a válasz – és ezt az egyszavas hőbörgést az istenadta nép jelentős hányada el is hiszi?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakszakáll
2018. január 31. 07:29
Komolyan venni egy teljesen komolytalan "kutatást"? Bourdieu, a neves francia szociológus írja: „a közvélemény-kutatásnak az az egyik legalattomosabb veszélye, hogy kényszerhelyzetbe hozza az embereket: azok olyan kérdésekre kénytelenek válaszolni, amelyeket még soha nem tettek fel maguknak; vagy egészen másra válaszolnak, mint amit kérdeztek tőlük.”
Minnie
2018. január 30. 22:16
te kollaboráns patkány. felvidéki anyák szégyene. szar vagy Albert, csicska szar, sőt szopós csicska szar.
Biivisz
2018. január 30. 15:06
Hogy mennyire tendenciózus - azaz aljas - volt már a kérdésfeltevés is ahhoz érdemes megtekinteni a Zoom.hu "kiértékelését". (https://zoom.hu/hir/2018/01/29/a-pirezek-utan-a-soros-part-letezeseben-is-hisznek-a-magyarok/) Az eredményeket ábrázoló kördiagram jelmagyarázatából látszik mik voltak a kérdésre adható válaszok: "igen", "nem", "nem tudom", és "nem indul az SGYP a választáson" Az értékelésben az ez utóbbit bejelölőket tekintették olyannak, aki "tudta, hogy nincs is ilyen párt". Csakhogy a "nem indul az SGYP a választáson" egyáltalán nem azt jelenti, hogy "nincs ilyen", csak azt, hogy "nem indul". A "jóindulatú" kérdezők - ha az igen-nemekből nem jött volna össze a koncepciónak megfelelő eredmény - simán ezt is hozzácsaphatták volna a "propaganda áldozataihoz", hiszen azt nem mondták, hogy ők is hihetik, hogy "van ilyen párt", csak annyit tudnak, hogy "nem indul". Ráadásul - naná - a szintén gusztustalan pirézes "kutatást" idézik fel ismét, ami ugyanúgy a szakmai igényű közvélemény-kutatás megcsúfolása, mint ez.Tipikus prekoncepciós rohadékság: 1. Nyilván a világon nincs olyan ember - néhány autistát kivéve esetleg - aki a földön élő összes népcsoport nevét ismeri. 2. A válaszadó - bízva a kérdező tudományos igényességében - elhiszi, hogy - ha már beírta a kérdésbe - biztosan léteznek pirézek is. 3. Nyilván, ha valaki nem szeretne idegenekkel együtt élni, az általa nem ismertekkel sem szeretne, tehát a pirézekre is nemmel fog válaszolni. És máris jókat lehet gúnyolódni az "idegengyűlölőkön", akik annyira idegengyűlölők, hogy már egy nemlétező népet is gyűlölnek, pedig az nincs is. Hahaha. Hát ezért rohadék és aljas az ilyen kérdésekkel operáló "kutatás".
zakar zoltán béla
2018. január 30. 15:04
Akik 2015. februárja után ezeknél a médium-médiáknál maradtak(néhány embert kivéve, ki szerződése felbontása okán családjával együtt éhkoppon maradt volna!!!) rongyemberek! Akik idejöttek 10-szeresen! Olyanok, mint Európa gerinctelenjei, kik 2-3 év alatt, mint a gyíkgiliszták ezer czúszkamászkát tettek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!