Olaszország a lázadás következő bástyája

2018. január 30. 12:17

Berlusconi számtalanszor kijelentette, hogy győzelme komoly fordulatot jelent majd az olaszországi migrációs politikában.

2018. január 30. 12:17

„Eddig Olaszország stabil partnernek számított Brüsszelnek a bevándorlás terén. A baloldali vezetés ugyan tett bizonyos lépéseket a bevándorlók számának csökkentése érdekében, de mindent egybevetve a Paolo Gentiloni vezette kormány a bevándorlást pozitív folyamatnak tartja. A közvélemény-kutatások szerint az olasz választókat leginkább a migráció témája érdekli, amelyet egyedül az adócsökkentési ígéretek előznek meg. Ennek megfelelően a kampány fő témája a bevándorlás. Silvio Berlusconi az elmúlt hetekben számtalanszor kijelentette, hogy győzelme komoly fordulatot jelent majd az olaszországi migrációs politikában, de a jobbközéphez hasonlóan az Öt Csillag Mozgalom miniszterelnök-jelöltje is a migránsok befogadásának leállításával kampányol. A helyzet ráadásul tovább fokozódik, a La Repubblica olasz napilap legfrissebb cikke szerint mintegy egymillió migráns várakozik Líbiában, hogy Európába jöjjön.

A március 4-i olasz választás jelen állás szerint sorsdöntő változást hozhat, hiszen a bevándorlás megállítását ígérő Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalíció magabiztosan vezeti a népszerűségi listákat, ráadásul a második helyen is egy bevándorlás ellenes párt, az Öt Csillag Mozgalom áll. A legfrissebb kutatások alapján a jobbközép koalíció pártjaira jelenleg az olaszok 36 százaléka szavazna, míg az Öt Csillag Mozgalom 28 százalék.

Ennek az Európa-szerte tapasztalható folyamatnak az egyik legnagyobb nyertese Magyarország, hiszen a korábban élesen támadott magyar megoldási javaslatokat és elképzeléseket egyre több helyen elkezdték alkalmazni Európában. Így a magyar álláspontot már nem egy szűk kisebbség osztja, hanem egy folyamatosan bővülő tábor. Ennek a tábornak a vezetői a visegrádi négyek lettek, mely államok mind politikailag, mind gazdaságilag jelentősen megerősödtek. Az Európai Unión belül e régió nélkül már nem lehet döntést hozni, a V4-országok és szövetségesei érdemben meghatározzák az Európa jövőjét érintő vitákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. január 31. 14:54
Nemsokára az olaszoknak is elegük lesz a baloldali kormányból. Feltéve, ha jót akarnak maguknak.
zolizolizoltan
2018. január 31. 10:54
Nemcsak a bevándorlás a neuralgikus pontja Olaszországnak, hanem van bőven gazdasági ok, amelyek az olasz választókat eltávolítják a Merkel-Macron tengelytől. Pl. 132% az olasz államadósság, az olasz bankok a csőd szélén állnak és az MM-tengely megszorításokkal akarja konszolidálni azokat, a gazdaságilag fejlett északi régió ki akar válni Olaszországból, az olasz cégek nem bírják felvenni a gazdasági versenyt a német cégekkel, de nincs olasz valuta védekezés gyanánt stb.
Avocetta
2018. január 31. 07:40
Forza Italia!
dick52
2018. január 30. 17:26
Akkor mi lesz, ha azt a sok hülyét elzavarják Brüsszelbol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!