HITeles hisztériakeltés

2018. január 10. 08:45

A gyűlöletkampányt, úgy tűnik, immár végleg megpróbálják mindenhova eljuttatni a kormánytagok, ráadásul legújabb célpontjukká a gyermekeink váltak.

2018. január 10. 08:45
B. Molnár László
Magyar Nemzet

„A gyűlöletkampányt, úgy tűnik, immár végleg megpróbálják mindenhova eljuttatni a kormánytagok, ráadásul legújabb célpontjukká a gyermekeink váltak. Vélhetően sokan kapták fel a fejüket akkor, amikor híre ment annak, hogy december végén, a karácsonyi ünnepeket követően terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány – jobban mondva az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy miután potenciális terrorveszély fenyeget, vajon vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Nevet is találtak az ötletüknek: Honvédelmi Intézkedési Terv, azaz HIT. Ennek alapján minden intézménynek fel kell készülnie egy esetlegesen bevezetendő különleges jogrendre, ami alapján az iskolák és óvodák számára egyértelművé válik, hogy miként viselkedjenek és cselekedjenek terrorveszély, váratlan támadás, illetve szükségállapot esetén. Sőt, a HIT alapján kell meghatározni a riasztásértesítési feladatok végrehajtását, az abban érintettek meghatározott helyen és időn belüli rendelkezésre állását, a készenléti szolgálatba lépés, a honvédelmi feladat vagy a válságkezelés katonai feladati támogatásának feltételeit. És ha valamelyik tanintézet vagy az ott tanítók nem tudnának a fenti kéréssel mit kezdeni, nos, az Emmi egy 34 oldalas mintát is küldött az iskoláknak, hogy mindenki tudja, mikor, merre hány méter. Egyébként sem áll távol a kormánytól a gyermekek politikai célú felhasználása, elég, ha csak a putnoki esőben ázó kisiskolásokra vagy a csepregi utcán térdeplő óvodásokra gondolunk.

Úgy vélem – és azt remélem, hogy ezzel messze nem vagyok egyedül –, hogy ideje lenne már véget vetni annak, hogy az önös politikai érdekek miatt gyermekeink is egy hecckampány részeivé váljanak. Sokan az iskolák militarizálásának következő lépcsőfokát látják a HIT-ben, amely pontosan illeszkedik abba a sorba, amelyben már az iskolai lőtereket is megtalálhatjuk. Nem véletlen, hogy minden szakmai szervezet azonnal felszólalt ellene, mert a HIT bevezetését kampányfogásnak és értelmetlen riogatásnak tartják, amely a kormány migránsozó retorikájába illeszkedik. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egyértelműen kijelentette, egy esetleges ilyen terv kidolgozása, mint a HIT, nem tartozik bele a pedagógusi munkába, míg a Tanítanék Mozgalom arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskolák szmsz-e már most is tartalmaz természeti katasztrófára, illetve tűz- és bombaveszélyre vonatkozó fejezetet.

Igen hamar kiderült, hogy a HIT indoklásának fogaskerekei közé is porszem csúszott. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ugyanis a munkaterv bevezetését a NATO által előírt kötelezettségekkel indokolta, és kijelentette, NATO-tagállamként eleget kell tennünk jogszabályi kötelezettségünknek. A gond csak az, hogy mindezt maga a NATO cáfolta meg. Ráadásul a valamennyi tanintézetben meglévő tűzvédelmi szabályzatot sem az iskola pedagógusainak, hanem az arra szakosodott cégeknek kell elkészíteniük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. január 10. 14:50
Lacika! Kiviszi az utcára a gyerekeket jan 19.-én? Válaszolj kisköcsög!!!!
Mich
2018. január 10. 13:51
Persze, a hazaárulók szerint nem szabad védekezni a terrorizmus ellen... Vajon ezzel Köcsög is és a többi náci is egyetért...?
balbako_
2018. január 10. 12:03
Az elvárható gondosság hecckampány? Teljesen belehülyültek már a Simicska által elrendelt gyűlöletkampányba a jobb napokat látott Magyar Nemzetnél?
Türelem
2018. január 10. 10:48
A Magyar Nemzet inkább arra hívná fel a figyelmet, hogy Ronald S.Lauder, a ZSVK elnöke jogos kampányt indít a a gyűlölködés, a népirtás, az idegengyűlölet ellen. Szavai szerint: "...az antiszemitizmus, a holokauszt tagadás, a mások elleni gyűlölködés világszerte új erőre kap." Törvényt kellene hozni a gyűlölködés minden formája ellen Magyarországon is. Már nagyon elérkezett ennek az ideje. S az a gyűlölet, amit a balliberális média szít, viszont gyűlölethez vezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!