A CEU vitatott megítélése

2018. január 15. 11:00

A kamuszakok és az ott előadott tananyag, például a genderelmélet, a homoszexualitás és más, hasonló témák túldimenzionált kezelése, valamint az egyéb „puha” tárgyak oktatására épülő karok alapján lehet-e piedesztálra emelni egy felsőoktatási intézményt?

2018. január 15. 11:00
Alvincz József
Magyar Idők

„A balliberális oldal prominensei igen gyakran a Közép-európai Egyetemet (közismert nevén a CEU-t) Magyarország legjobb egyetemének minősítik. Ilyen kijelentést tett Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában még 2017 októberében. Nem sokkal korábban pártjának elnökhelyettese, Gőgös Zoltán mondta ugyanezt az említett intézményről. Mint egyetemi professzort, érdekelt, mire alapozták véleményüket. Ennek kapcsán a következő kérdések merültek fel bennem az említett politikusokról.

Tudtommal Gőgös Zoltánnak nincs egyetemi végzettsége, csak két főiskolai. Kunhalmi Ágnes pedig már akkor az MSZP oktatáspolitikusának nevezte magát, amikor a nyelvvizsga híján még meg sem volt a diplomája.

Milyen alapon tartják magukat kompetensnek a nevezett baloldali politikusok – és hozzájuk hasonlóan mások is – a hazai felsőoktatás értékelésével kapcsolatos ex cathedra kijelentések megtételére? A CEU-n nincsen természettudományi, műszaki, orvostudományi, állatorvos-tudományi, vagyis ténylegesen fajsúlyos kar, szemben a hazai, élvonalbeli egyetemekkel. A kamuszakok és az ott előadott tananyag, például a genderelmélet, a homoszexualitás és más, hasonló témák túldimenzionált kezelése, valamint az egyéb »puha« tárgyak oktatására épülő karok alapján lehet e piedesztálra emelni egy felsőoktatási intézményt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avízazúr
2018. január 15. 19:24
Nem is tudom, hogy olvastam-e valaha ennyire ostoba, hazug, személyeskedő, irigységet, frusztráltságot bizonyító írást.
BőröndÖdön
2018. január 15. 17:44
A kormányszóvívő CEU-s diplomája magáért beszél...
Rugo
2018. január 15. 17:14
A CEU-tól függetlenül a magyar felsőoktatás szörnyű bajban van. Én orvosi egyetemen is tudok kamutanszékeket - idiótákból lehetnek tanszékvezetők, mert jól nyalnak, pénzügyi érdekeltségben vannak, vagy rokonok.
A teremburáját
2018. január 15. 17:05
Lacika, 200 éve Nagy Británia a világ csendőre volt s nem szegény! A svéd acélnak 200 éve is volt ára és kereslete.... A hülyeségnek és a gazemberségnek nincs kora....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!