Vörös vonalon

2017. december 12. 20:34

Ha viszont a hatalom bármelyik, mérhető támogatottsággal, parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párt választáson való elindulását törvénysértő, adminisztratív eszközökkel hiúsítja meg, átlép egy vörös vonalat, ahonnan nincs visszaút.

2017. december 12. 20:34
Schiffer András
Schiffer András
Index

„A kormánypárt tavasszal benyújtotta a T/15329. sz. törvényjavaslatot, amely egyebek között a Ptv.-t is módosítani akarta. Ez volt az úgynevezett plakáttörvény. A javaslatnak ez a része azonban kétharmad hiányában elbukott. A Ptv.-t egy olyan 2./A §-al kívánták kiegészíteni, amely előírná, hogy kampányidőszakon kívül plakát csak a szokásos piaci áron helyezhető ki. Előírná -de nem írta elő, mert nem volt meg hozzá a szükséges többség.

A Ptv. ominózus 4.§ -ba egy (3a) bekezdést tettek volna bele, mely szerint az ingyenesen vagy kedvezményesen elhelyezett plakát jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősül, illetve a (4) bek. szankcióit a kedvezményes plakáthelyekre is ki akarták terjeszteni. Nyilván azért akarták ezt a fideszes honatyák, mert – már csak személyes élményeik okán is – úgy látták, hogy a Ptv. hatályos szabályai alapján a Simicska-féle plakáthelyek kedvezményes használatával szemben az ÁSZ nem tud fellépni. Csakhogy a szándék szándék maradt, a kezdeményezés elhasalt és maradt hatályban az a törvényszöveg, ami a fideszes javaslat előterjesztői szerint sem ad alapot a jobbikosok befenyítésére. Az ÁSZ viszont úgy csinált, mintha a T/15329. sz. javaslat Ptv.-t érintő részei megkapták volna a többséget. Itt tartunk.

Magyarországon – és ezt a 2014-15-ös időközi választások világosan bizonyították – a hatalom demokratikus úton, ebben a választási rendszerben is leváltható. Ezért minősítettem magam is megalapozatlannak a diktatúráról szóló szövegeléseket az elmúlt években. Ha viszont a hatalom bármelyik, mérhető támogatottsággal, parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párt választáson való elindulását törvénysértő, adminisztratív eszközökkel hiúsítja meg, átlép egy vörös vonalat, ahonnan nincs visszaút.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. december 14. 09:06
A cím így helyes Vörös Vóna lón. ( Lovon-a)
Gyéressy Károly
2017. december 13. 15:08
Ha valakinek van 170 Ft-ja, de megbüntetik 600-ra, akkor hiába kap később x száz forintot, mert elmegy az adósságra. Sőt, lehet, nem is folyósítják a pénzt, illetve a büntetés kiegyenlítésére folyósítják. Ez ennyire egyszerű.
catalina9
2017. december 13. 11:42
Ha viszont a hatalom bármelyik, mérhető támogatottsággal, parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párt választáson való elindulását törvénysértő, adminisztratív eszközökkel hiúsítja meg, átlép egy vörös vonalat, ahonnan nincs visszaút." Schiffer elvtárs félrebeszél, mint mostanában annyiszor. A választáson történő elindulást a kampányfinanszírozást szolgálja, aminek semmi köze nincs az ÁSZ "fegyelmezéséhez" ezt így is, úgy is megkapja a Jobbik.
formaegy
2017. december 13. 11:12
Na azért álljunk már meg egy pillanatra! Volt egy törvénytelenség, ami büntetést vont maga után. A Jobbik szerint ha ők követnek el törvénytelenséget, akkor az nem törvénytelenség, hanem "kormánytámadás". Érdekes. Nem is ez a lényeg. A rinyálás, hogy nem tudnak kampányolni, mert nincs rá pénzük. (fáklyás bulira van? - kis kitérő) Hogyan is jutott a Jobbik a legmagasabb %-ot elérve? Pénz, média nélkül!!!!!!!!!!!!! Nem érdekes? Pénzzel csak zuhanni tudtak. Miről is beszélünk? Nem országellenes, hazug, szélkakas politikát kell csinálni, és pénz nélkül, média nélkül a támogatóikkal el tudják érni amit akarnak. Éppen ők a példa, hogy pénz nélkül, média nélkül el lehet jutni a "tetőre" Most meg rinyálnak. Hagyjuk már! Ne a Vona hataloméhsége legyen a cél, hanem az ország, a magyar emberek melletti maximális kiállás. Ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!