Sorsfordítás

2017. december 30. 12:47

Brüsszelben bőven van még muníció a tagállami akarat letörésére. Ha megmutatjuk nekik, hogy erővel nem megy, talán van jövője ennek a közösségnek.

2017. december 30. 12:47
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Németországban nagy pofont kaptak a nagykoalíció pártjai, és feljött a bevándorlásellenes AfD, a történtek üzenete nagyjából annyi lehet, hogy Merkel migránsbarát politikája már keveseknek szimpatikus, de jelenleg nem tudnak nála jobbat. A koalíciós tárgyalásokat pedig, ahol a jelek szerint mindenki gyűlöl mindenkit, még az ellendrukkereknek is kellemetlen nézni. A káoszt Németország sem engedheti meg magának. Beszédes, hogy a kampányban valós megoldások helyett inkább a magyar kormányfőt emlegették, a minap a Politico is úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor Merkel legjelentősebb ellenfele. Orbán ugyan nem a német választásokon indul, de migránspolitikája miatt a magyar kormány minden sikere szög a befogadáspárti politika koporsójában. Nem véletlen az sem, hogy a balliberális brit The Guardian is Orbántól és Kaczynskitől tervez rettegni jövőre. 

Ahogyan Hollandiában Mark Rutte hirtelen jött migránsellenességével szívta el a levegőt Wilders elől, úgy Ausztriában Sebastian Kurz is így előzte meg a Szabadságpártot. A néppárti politikus azonban sokak rémületére csavart egyet a dolgon, és kötött egy koalíciót, amely várhatóan működni is fog. Akik annak drukkoltak, hogy újabb nyomorúságos kényszerházasságra lép a szocdemekkel, azok nem Ausztriának drukkoltak, hanem csak kapaszkodókat kerestek saját politikai szakadékuk szélén.

A jövő év nagy kérdései közé tartozik, hogy miként sikerül alakítani az unió migrációs politikáját, meg tudja-e szorongatni Brüsszel érdemben a lengyeleket, hogyan működik együtt Ausztria és a visegrádiak, és milyen koalíció alakul Berlinben. Egy biztos: Brüsszelben bőven van még muníció a tagállami akarat letörésére. Ha megmutatjuk nekik, hogy erővel nem megy, talán van jövője ennek a közösségnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. január 01. 18:46
Ha nem érted a mondataimat és ez tégedet ennyire zavar, akkor nyomjál egy X-et és utána nyugodtan alszol!
quiet
2017. december 31. 07:35
Jó elemzés.
Akitlosz
2017. december 31. 04:27
"Orbán Viktor Merkel legjelentősebb ellenfele" Sohasem indultak még ugyanazért a pozícióért. Úgyhogy egyikük sem fogja leváltani a másikat. Nem egy csárdában dudálnak.
Akitlosz
2017. december 31. 04:25
"Beszédes, hogy a kampányban valós megoldások helyett inkább a magyar kormányfőt emlegették," A Fidesznek sincsen, sőt nem is lesz különb, sőt semmilyen programja sem a választásokra. Kit is emlegetnek folyton? Valaki S betűset. Ennyivel akarnak választást nyenri, bár semmi publikus programjuk nincsen a következő ciklusra. Sem. Már erre a ciklusra sem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!