Már Londonban sem jó? Hová vándorolnak az orvosok Angliából?

2017. december 01. 21:01

A brit orvosok jelentős százaléka elvándorol, immár nemcsak Ausztráliába, de Németországba is.

2017. december 01. 21:01
Sárközi Mátyás
Heti Válasz

„Az idősek rétegének növekedése és az ingyenes betegellátás kiterjedtsége miatt Angliában gondokkal küzd az egészségbiztosítás.
Az uniós országokból érkező betelepedési hullám ellenzői szerint az ellátásra jogosultak újabb százezrei a rendszer összeomlásával fenyegetnek.

Szakemberhiány lépett fel, a brit orvosok jelentős százaléka elvándorol, immár nemcsak Ausztráliába, de Németországba is, a fiatal kórházi rezidensek munkája így egyre megerőltetőbb. Sztrájkmozgalomba kezdtek. Először úgy sztrájkoltak, hogy a munkabeszüntetés és a felvonulások, gyűlések időtartamára a sürgősségi szolgáltatást ellátták, de még így is több száz műtétet kellett elhalasztani. Mivel nehezményezik, hogy túl gyakran osztják be őket hétvégére vagy kötelezik túlórázásra, úgy léptek sztrájkba, hogy a sürgősségi szolgálatot sem biztosítják.

A kórházi orvosoknak reform-munkaszerződést dolgozott ki a minisztérium, de a kötelező munkatöbblet még megfizetve sem tetszik a fiatal orvosoknak. Gyűlésükön a szónok, Marek Koperski arról beszélt, hogy Jeremy Hunt egészségügyi minisztert »különdíjjal kellene kitüntetni, amiért a század legnagyobb szervezeti zűrzavarát« valósította meg a gyógyítási szakmában.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesti051
2017. december 02. 14:34
"egyes embernek szüksége van az erősb elleni ótalomra, s csak ép ezáltal lesz szabaddá, ép úgy a gyöngébb - azaz nemzetgazdasági szempontból szólva - fejletlenebb nemzetnek is ótalomra van az erősb ellen szüksége, különben közöttük az úgynevezett kereskedési szabadság olly forma lesz, minő van a boros hordó s a pincér között, aki azt szabadon csapra üti. ” – Kossuth Lajos: Statusgazdasági tájékozódás" Az 1842-es Védegylet óta nem sokat változott a világ, az erősebb a "SZABADSÁG" szent eszméje ürügyén ma is csapolja a gyengébb erőforrásait, Kossuth és a Védegylet még egy darabig aktuális lesz.... az meg, hogy kinek mi a kevés, meg a sok ? mindenkinek egyéni döntése, kérdés, hogy van olyan ember is, aki az adok-kapok serpenyőjébe beszámítja a hazája iránti elkötelezettséget is, és van, aki azt sem tudja, mi az, hogy haza
crydog
2017. december 02. 09:47
Jah kérem nagy-Britanniában végzik a legtöbb gyermek - nem átalakító eljárást - műtéteket, még szép hogy leterheltek az angol (indiai) orvosok. Ha egy kelet európai bemegy valami sürgősségi ellátásért simán elzavarják. Elárulom: a habzó szájjal szidott magyar egészségügyi ellátás mérföldekkel korrektebb - hogy stílusos legyek.
Béri Balogh Ádám
2017. december 02. 09:19
Amikor az ún. ellenzék az oktatásügy leépítéséről és a röghöz kötésről beszél, akkor nem veszik figyelembe a realitást, miszerint miért öljön bele a Mo. nagyon sok pénzt olyan fiatalok egyetemi képzésébe, akik egyrészt sem a diplomájukat nem szerzik meg, másrészt ha meg is szerzik, azt soha az életben nem „használják”, harmadrészt azt csak külföldön – saját érvényesülésük érdekében - használják fel . Ebből adódik a kérdés, hogy az ilyen egyének életpályáját miért állami pénzen, idehaza élő és dolgozó honfitársuk adójából kellene finanszíroznunk.?
zolka50.50
2017. december 02. 08:33
El kell olvasni az egész cikket. A végén van az, ami most is, mindig aktuális: "David Cameron neve nem hangzik el. Sztrájkokat és tüntetéseket tanügyi vagy egészségügyi kérdésekben nem a kormány megbuktatására szerveznek. Hiszen a kabinet a választói többség támogatásával foglalta el a helyét. Ha egyesek szerint rosszul muzsikál, akkor a következő választáson lehet ellene szavazni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!