Amit szabad Jupiternek

2017. december 20. 17:55

Trump néha tényleg úgy viselkedik a diplomáciában, mint elefánt a porcelánboltban.

2017. december 20. 17:55
László Dávid
Magyar Nemzet

„Donald Trump néha tényleg úgy viselkedik a diplomáciában, mint elefánt a porcelánboltban. No nem az esetlensége miatt. Az amerikai elnök nagyon is tudja, mit csinál. Inkább a pusztítóereje miatt. Ha egyszer megindul, nem nézi, ki kerül ormótlan talpai alá. És ugyan ki állítaná meg az elefántot? Zoológiai ismereteim hiányosak ugyan, de még A dzsungel könyvéből is az rémlik, hogy ezzel se tigris, se kígyó – se medve, se sárkány, se teve – nem próbálkozna. (...)

Donald Trump döntése korántsem csak Izraelről és Palesztináról szól. A diplomácia gyakran tényleg olyan, mint a törékeny porcelán, amelyet az igazság darabjaira zúzhat. Ha az amerikai elnök tényleg a realitásokra kíváncsi, akkor alaposabban is szétnézhetne a világban. Mondjuk ki az igazságot, hogy már Oroszország része a Krím félsziget? Keressem a térképen az Észak-ciprusi Török Köztársaságot? Mi a helyzet Tajvannal? Az nem bántja az elnök úr igazságérzetét? A hasonlóan kényes konfliktusokat még hosszan lehetne sorolni, ám Donald Trump, nyilván nem véletlenül, a jeruzsálemi status quót bolygatta meg. Ha nem is ész nélkül, de erőből. Mert megteheti. A világ maradéka meg megjegyezheti: amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. december 21. 03:05
"Trump néha tényleg úgy viselkedik a diplomáciában, mint elefánt a porcelánboltban." A Simicska-csicska "Magyar" Nemzet meg állandóan így viselkedik.
Ellensúly
2017. december 20. 23:07
Náci! Fasiszta! Szálljon rád Heisler András, Zoltai Gusztáv, Gerő András, Dési János, Dániel Péter és a Hitgyüli átka!
zakar zoltán béla
2017. december 20. 20:10
A "MN" 2015. februárja óta spermaticum fluidum!
repulok
2017. december 20. 18:43
Quod licet iovi..., Drága nagyapám mondogatta, ha olyasmit akartam, amit a korom miatt nem tehettem meg. ( pl. ötévesen elkértem a Panni-motorját egy körre :-) A cikkből meg a Dávid kifelejtette; ha már ekkora elefánt a Trump, igazán visszarajzolhatná a térképre Nagy-Magyarországot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!