Ellenzéki zűrzavar

2017. november 04. 08:50

Nem állíthatom, hogy a balliberális oldalon a háttérben ne zajlana komoly szakmai munka, de a választók ebből vajmi keveset látnak.

2017. november 04. 08:50
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„Szinte már én szégyellem magam, hogy amikor az ellenzék, legfőképpen a balliberális oldal a téma, az első néhány szó, ami eszembe jut, az a zűrzavar, veszekedés, erőfitogtatás, a harc, a harc és végül, de nem utolsósorban a harc. Nem állíthatom, hogy a háttérben ne zajlana komoly szakmai munka, de az biztos, hogy a választók ebből vajmi keveset látnak. A kiélezett verseny minden jel szerint annak eldöntéséért zajlik, hogy ki a legerősebb vagy a leginkább domináns a magukat szerényen demokratikus ellenzéknek nevező pártok közül. Még belegondolni is rossz, de Gyurcsány Ferenc ott lohol az élbolyban. Őszintén megvallva, a 2006-os forró ősz, illetve a 2010-es választási kudarc után nem hittem volna, hogy egy ilyen helyzet előállhat. Persze nem azért, mert Gyurcsány Ferencről azt feltételezném, képes visszavonulni és kamerák nélkül élni, egyszerűen azt hittem, a balliberális oldal ezt a kérdést elintézi. De nem. Most pedig ennek az árát fizeti legfőképp az MSZP.

A méréseket nézve ezen az oldalon még mindig a szocialista párt a legnagyobb. Botka László elbukása – esetleg elbuktatása – után talán annyit tudnak még elmondani magukról, hogy végre világosan meg tudják fogalmazni, mit akarnak. Közös egyéni jelölteket, közös listát, közös miniszterelnök-jelöltet. Nem meglepő, hogy a 2018-as – a jelenlegi helyzetből kiindulva – újabb kudarcos választási eredmény felelősségét nem akarják egyedül viselni. Ha önállóan állnának rajtvonalhoz, a mellettük tűzön-vízen át kitartó néhány százezer ember voksa mellett kérdéses, hogy mi másra számíthatnának. Vagyis a közösködés számukra létkérdés. De csak számukra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2006erlelo
2017. november 05. 13:42
A szakmai munkából, , ami a háttérben folyik, néha pár kis epizód óvatlanul felsejlik, elég, ha a titkos reménység, kacarászó Kunhalmi leány, vagy örzőitől kis időre megszabadult Szanyi ember néhány szösszenésére gondolunk.Egyre szükülő körben keringenek a lámpa körül, ami nem más, mint az öszödi rém, az igazmondó.És emberünk újból meghozza nekünk a kétharmadot.Kétszer már sikerült neki.De Ferenc testvér nem áll le.Ő nem olyan.Hála a teremtőnek.
terra
2017. november 04. 13:46
Az ellenzéknél egyfajta szakmai munka folyik, mégpedig az, amit Ron Werber irányít.
puszika
2017. november 04. 11:31
Leányom! Szögezzük le egyszer és mindenkorra,OTT SZAKMAI MUNKA NEM FOLYIK!!!!! Ott HÁTHALÁZ van!!
zolizolizoltan
2017. november 04. 10:56
Gyurcsány a balliberális oldal legtájékozatlanabb, legsötétebb figuráiból alakítja ki a táborát. A DK nem a tájékozott emberek pártja. Sajnos a Fidesz is a legtájékozatlanabb emberekre alapozik a sorosozással. A sorosozás nem a tájékozottabb fideszeseknek szól. Nem kétséges, hogy Gyurcsány pártja kicsi szekta marad, a gyűlölködés szektája lesz csupán. Nekem úgy tűnik, hogy Gyurcsány a kemény magból akar gyűlölködésből katedrálist építeni, de ebből nem lesz tömegpárt. Ennél értelmesebb a magyar ember, no meg a magyar liberális politikusok is szellemileg annyira lepukkantak, hogy nem képesek tömegeket meggyőzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!