Szegényeket akartak etetni a hazaáruló civilek!

2017. november 28. 20:04

Az elmúlt években nagyon sokszor bebizonyosodott, hogy az állam vagy tehetetlen, vagy tudatosan nem akar tenni semmit, amikor segítenie kellene a legesettebbeken.

2017. november 28. 20:04
Csepregi János
Reflektor

„Míg Magyarországon az otthontalanság százezernyi embert érint, a lakhatási szegénység esetében már milliókról beszélhetünk. Miközben rengeteg ember sorsa bizonytalan, ők egyik napról a másikra válhatnak nincstelenné, addig az önkormányzatok ügyeskednek az üres ingatlanjaikkal, tisztességes bérlakásprogramok szinte nincsenek, ellenben 750 milliárdból újulhat meg a legfeljebb a kínai lakosság számára hasznos, számunkra csak roppant költséges vasútvonal. És bizony sokan vannak, nagyon sokan, akiknek hatalmas segítség az tányér meleg étel, amiért nem kell fizetni és amitől most eleshetnek.

Az elmúlt években nagyon sokszor bebizonyosodott, hogy az állam vagy tehetetlen, vagy tudatosan nem akar tenni semmit, amikor segítenie kellene a legesettebbeken. Sőt, saját szakmai inkompetenciájának leplezésére egyre inkább a lehető legaljasabb trükköt vetette be: el kell tűnnie a rászorulóknak mások szeme elől. Ha nem látják őket, ha nem beszélnek róluk, ha sikerül azt az üzenetet közvetíteni a polgárok felé, hogy a rászorulók olyan emberek, akik nem is érdemlik meg, hogy törődjenek velük, sőt, ők tehetnek kiszolgáltatott helyzetükről, akkor minden rendben lesz.

Pedig nagyon nincs rendben semmi sem. Szégyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. november 29. 11:11
Szarrágó.
Zsolt75
2017. november 29. 07:46
Én akkor vesztettem el a fonalat, mikor a jogvédők tiltakoztak a rendőri jelenlét ellen a melegedőkön, mondván: kriminalizálják a hajléktalanokat. A hajléktalanok meg az mondták, nem járnak melegedőre, mert nem biztonságos.
Peter8811
2017. november 29. 07:11
Reflektor, már Bokros Lajos alatt kiégett az izzótok és most ültök a sötétségben.
csuka
2017. november 29. 06:56
Egy egész színház közönsége röhögött a FIDESZDSZ birkákon: https://alfahir.hu/2017/11/28/haumann_peter_magyar_szinhaz_soros_gyorgy_fidesz_kormanypropaganda
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!