Nyugati vélemények régiónkról

2017. november 29. 22:02

Nem várhatjuk el másoktól, hogy politikájukat a mi érdekeink, igényeink szerint alakítják. Jövőnket tudatos nemzetállami stratégiával nekünk kell formálnunk.

2017. november 29. 22:02
Csath Magdolna
Magyar Idők

„A cégeknek is részt kell venniük a munkavállalók át- és továbbképzésében, nem várhatják el, hogy az állam tálcán kínálja nekik a képzett munkaerőt. Az államnak viszont abban van nagy feladata, hogy a gazdasági szerkezetet beruházásaival olyan irányba terelje, hogy csökkenjen a gazdaságban a robotokkal könnyen kiváltható munkahelyek száma.

Ehhez hosszú távú szemléletre, a gazdasági növekedés társadalmi hatásainak mérésére, a tudásszintben lévő egyenlőtlenségek csökkentésére van szükség.

Másképpen fogalmazva, a társadalmat összefogó pozitív jövőképet és az annak elérését biztosító programokat kell kínálni az embereknek. Vagy ahogyan az előadó fogalmazott, a kormányzásnak is egyre innovatívabbá kell válnia, ami azt is jelenti, hogy részterületek helyett átáll a kormányzati munka a rendszerekben való gondolkodásra.

Végül még egy fontos tanulság a konferenciáról: nem várhatjuk el másoktól, hogy politikájukat a mi érdekeink, igényeink szerint alakítják. Jövőnket tudatos nemzetállami stratégiával nekünk kell formálnunk.

Mert a konferencia nevét adó híres menedzsmentszakember, Peter Drucker gondolataihoz kapcsolódva, csak a jól és okosan vezetett országok lehetnek tartósan sikeresek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. november 30. 12:22
"Nem várhatjuk el másoktól, hogy politikájukat a mi érdekeink, igényeink szerint alakítják." Azt nem. De hogy ne hazudozzanak, ne mocskolódjanak, és ne próbáljanak beavatkozni a belügyeinkbe az ő érdekeik szerint, azt azért el kéne várni továbbra is.
Tündér_Lala
2017. november 30. 09:50
Természetesen igaza van. De ez vlgképpen nem megy egyik pillanatról a másikra. Ehhez saját tulajdonú vállalatok kellenének, bejáratott fejlesztő gárdákkal és piacokkal. Nos ezeket sikeresen felszámoltatták velünk. Újak alapításához tőke és idő szükséges, ráadásul csak magán erő jöhet szóba. Nyivánvalóan efelé kell törekedni és lépéseket tenni. Addig is azonban élni kell és ezt biztosítják a multik összeszerelő gyárai.
szkeptikus
2017. november 30. 07:03
A tudatos nemzetállami stratégia - szerintem - azt is jelenti, hogy törekedni kellene arra, hogy ne az legyen, hogy egy "balliberális" magyar a világon a legjobban a jobboldali magyart utálja, és vice versa. És ez nem egy egyszerű feladat.
repulok
2017. november 29. 23:02
,,Csak jól és okosan vezetett országok lehetnek sikeresek.'' Na akkor állítsuk össze a legjobb vezetők névsorát! Államfő: Kovács Gergely (kétfarkú kutya) Miniszterelnök: Vona Gábor Helyettese: Semjén Zsolt (bevált káder) Belügy: Juhász Péter ( fűvel a gomblyukában ) Külügy: Kovács Béla (kgbela) Igazságügy : Simicska Lajos Egészségügy: Sándor Mária ( feketében ) Oktatásügy: Farkas Flórián Pénzügy: Kulcsár Attila Gazdaság: Mészáros Lőrinc Sport ( és tánc ): Gyurcsány Ferenc Ha van jobb ötlet, akkor hajrá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!