Méretre szabott törvények

2017. október 30. 13:10

A gránitszilárdságú úgynevezett „alaptörvényt” eddig hatszor szabták méretre.

2017. október 30. 13:10
Bihari Tamás
Népszava

„Persze nem ez az egyetlen törvénymódosítás, ami egy bizonyos kör érdekit szolgálja csupán. A gránitszilárdságú úgynevezett »alaptörvényt« eddig hatszor szabták méretre. Az egyik ilyen átalakításra azért volt szükség, hogy Borkai Zsolt, egykori olimpikon Győr polgármestere lehessen: kétharmaddal egy-kettőre kiengedtek valamennyit a kicsit szűkre szabott jogszabályból.

Amikor pedig az állami földek eladása idején, hogy-hogy nem, a legjobb területek a fideszes haverokhoz kerültek, Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő legott beadott egy törvényjavaslatot, hogy az új földesurak emelhessék az akár 10 évre, vagy még hosszabb időre megkötött bérleti szerződésekben rögzített díjakat is.

Hab volt a tortán a közbeszerzések lazítása. Vagyis, ha a magas állami tisztséget betöltő személy, mondjuk a miniszterelnök családtagja nem egy háztartásban lakik a fontos emberrel, akkor máris indulhat közbeszerzési pályázaton.

Ezeken ma már meg sem lepődünk. De jövőre az is kiderül, megszűnik-e végre ez a mérték utáni, rendelésre készülő törvényszabászat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!