Az ukrán példa: egy illúzió vége

2017. szeptember 29. 10:16

Nem történt egyébként semmi különös: az ukrán példa fájdalmasan mutatta fel a politikai beszéd és cselekvés sajátos viszonyának természetét.

2017. szeptember 29. 10:16
Papp Attila Zsolt
Főtér

„Azok, akik eddig abban az illúzióban ringatták magukat, hogy a demokratikus politika elvekről és eszmékről szól, hogy amikor a vezető politikusok értékekről beszélnek, azt szó szerint kell érteni, vessék tekintetüket Ukrajnára, és jussanak eszükbe a nyelvi jogaikból hamarosan kisemmizett kárpátaljai magyarok, az ottani románokkal, oroszokkal, lengyelekkel együtt. Nem történt egyébként semmi különös: az ukrán példa fájdalmasan mutatta fel a politikai beszéd és cselekvés sajátos viszonyának természetét.

És amikor ismét filippikákat hallunk a jogállamról, demokráciáról, emberi jogokról, gondoljunk ezekre a beszédes, mély, cinkos hallgatásokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szileni
2017. szeptember 29. 19:28
A CEU ügyében olyan gyorsan és hangosan tudtak tiltkozni az EU-s bürokraták, az anyanyelvi oktatás miért más?
Volo
2017. szeptember 29. 17:05
Ilyen az ha a "demokrácia" nem magától, hanem mesterségesen, külföldi segédlettel jön létre.
Antigoné
2017. szeptember 29. 11:08
Tökéletes. És sajnos, igaz is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!