Rossz a hangnem!

2017. szeptember 05. 08:22

Az aggodalomnak semmi jelét nem mutatjátok akkor, amikor katolikusok tízmilliói hagyják el az Egyházat.

2017. szeptember 05. 08:22
Michael Voris
Katolikus Válasz

„Folyton ezt hallod tőlük: »Nem az a baj, amit mondasz, hanem az, ahogyan mondod.« Valóban? Ki mondja ezt? Ti? Akik az Egyház kétezer éves történelmének legnagyobb összeomlása felett őrködtetek? Egy kicsivel több odafigyelésre és egy kicsivel kevesebb beszédre lenne szükségetek, nektek, hivatalnokféléknek.

Ez az, amit a Cuki Egyháznak hallania kell: Ti vagytok azok, akik a nem megfelelő hangnemet használjátok. A beszédetekben nyoma sincs sürgetettségnek. Az aggodalomnak semmi jelét nem mutatjátok akkor, amikor katolikusok tízmilliói hagyják el az Egyházat. A ti hangnemetek, őszintén szólva, teljesen rossz. Alkalmatlanok vagytok rá, hogy a jelenlegi válságot kezeljétek. Ti a hithű katolikusok felett ítélkeztek, miközben a disszidenseket, az eretnekeket, és az Egyház gyengén formáltjait véditek, akik pusztulást hoznak a nyájra.

Ti vagytok azok, akik a rossz hangnemet használjátok. És a ti esetetekben nem csupán a hangnem az, ami rossz, amivel minket vádoltok, hanem az is, amit mondtok, és ahogy mondjátok. Mindezen felül a mulasztásotok vétke – vagyis amit nem mondtok – az, ami már olyan sok kárt okozott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2017. szeptember 05. 23:14
Ez a Soros mindenhol csak galibát okoz. Már a II. vatikáni zsinat is a Soros-tervet hajtotta végre. (A Szentlélek meg ki tudja mivel foglalkozott a munkája helyett.)
Google
2017. szeptember 05. 15:23
Ferenc papasaga sem lesz egy sikertortenet, ez mar biztos. De talan-talan kibirja az egyhaz ezt a sok szalonpapirba csomagolt butasagot -cukisagot. Remenykedjunk!
I_Isti
2017. szeptember 05. 14:24
Nem én mondtam, hanem egy katolikus _testvér_.
annamanna
2017. szeptember 05. 12:10
Jókat ír Voris, csak egy probléma van vele - arra összpontosít, amit rossznak lát. És ezt rágja a végtelenségig. Nyilván a legtöbb dologban igaza van, amit bírál; de pusztán a bírálatból még nem kerülünk közelebb az igazsághoz. Voris is valahogy azt a hiányérzetet hagyja meg, amit már nagyon sokszor átéltem keresztények között. nagyon sokan úgy gondolkoznak, hogy olyan egyértelműek és világosak a tanítások és az alapigazság, hogy azzal tulajdonképpen nem is kell foglalkozni, hanem valami különlegesre kell vadászni, átélésekre, érzelmekre, valami kifinomultra. Voris ugyanúgy az érzelmekre, indulatokra összpontosít, ahogyan a "cuki egyház" is érzelmekről beszél. Noha egy másik szövegében pont ezt a fajta érzelmekre való koncentrálást utasította vissza. Valahogy olyan ez, mintha az evangélium központi üzenetéről azt állítanák ezek az emberek: áh, az már lerágott csont, kicsit unalmas, nem lehet folyton ugyanazt ismételgetni. Közben pl konkrétan azzal szembesülök, hogy van olyan lelkes keresztény, aki a reinkarnációban hisz (mert ez neki könnyebb, mert különben arra kellene gondolnia, hogy a férje elkárhozott, de erre nem akar gondolni). Tehát az alaptanítás egyáltalán nem biztos, hogy olyan egyértelmű és tiszta - erre mondjuk utal ez a cikk is, amikor ezt írja: "Létezik helyes hangnem, amit akkor kell használnunk, amikor különféle olyan papokról és püspökökről beszélünk, akik azt hirdetik, hogy "megalapozott a reményünk arra, hogy minden ember üdvözül"? Vagy mondjátok csak, milyen hangnemmel kellene beszélnünk akkor, amikor arról szól a vita, hogy minden vallás alapvetően Istenhez vezet?" Ezek nagyon alapvető tévtanítások, és a szuperkegyelem eretneksége például teljesen biztosan átjárta már a kereszténységet. Ez pedig megsemmisíti magát a tanítást, hiszen semminek nincs értelme, ha egyszer úgyis minden ember üdvözül. Valamilyen szinten szerencsésebbnek tartanám az igazságok ismételgetését, azok teljes megértését és tisztázását; mert hiába ostorozom azt, amit rossznak látok, ha a kiábrándult emberek nem tudják, mihez tartsák magukat helyette. Persze az is jó, ha valaki rávilágít a hibákra, úgyhogy Voris munkájának biztosan van haszna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!