Szél Bernadett miniszterelnök-jelöltségével akár egy új LMP is jöhet

2017. szeptember 06. 20:09

Fél évvel a választások előtt az LMP szövegeiben egy jó értelemben vett populista fordulat várható.

2017. szeptember 06. 20:09
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Volt szerencsém két hete a Közélet Iskolája beszélgetésén ülni Szél Bernadettel, az LMP friss miniszterelnök-jelöltjével. Azon a beszélgetésen is egyértelműen lejött, hogy az LMP társelnöke hisz magában és a pártjában, és ezt a hitet át is tudja adni a hallgatóinak. Szél Bernadett képes egyszerű és érthető beszédre. Az látszik, hogy fél évvel a választások előtt az LMP szövegeiben egy jó értelemben vett populista fordulat várható.

(...)

Ha az LMP egy populista, a nép pártján álló, az oligarchákkal, a nagytőkével szemben fellépő, a dolgozókat védő párt képét tudná kialakítani magáról, abszolút lenne tere a pártnak a pályán.

Az LMP 2014-ben is egy harmadik utas, a baloldali összefogással, és a Fidesszel is szemben álló politikai tömb létrehozásán dolgozott. Csakhogy akkor az LMP egyfajta legkisebb rosszként volt választás sokak számára. A pártot nem a saját világképe alapján különböztette meg a legtöbb választó, hanem leginkább azáltal, hogy szemben áll a két nagy tömbbel, amiket a választó elutasít. De ez az érzés abban a koordinátarendszerben helyezte el az LMP-t, amit a nagy tömbök rajzoltak.

Viszont ha a pártnak sikerül vonzó tartalommal feltöltenie ezt a harmadik utas politikát, akkor elvi, az emberek számára érthető, és valóságosnak tetsző alapja lesz annak, miért nem Orbán, vagy miért nem pusztán Orbánnal szemben.

Ha új koordinátákat tud saját szavazóinak felhúzni a párt, amiben érthetővé válik a harmadik utasság, az jóval több szavazót is hozhat a pártnak mint 2014-ben vagy akár 2010-ben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. szeptember 07. 17:04
Nagy bajban lehetsz Jámbor ha már ennek is örülsz! Naponta változik a remény? "Következetes" firkász vagy.
MZ/X
2017. szeptember 07. 08:28
" Szél Bernadett képes egyszerű és érthető beszédre. "
formaegy
2017. szeptember 07. 08:27
Gondolom Jámbor ezt a nagy Szél Bernadett "éltetést" Ron Weber aljas polgárháborút szító jegyekkel rendelkezővel együtt értette. Az LMP rég eljátszotta a becsületét, amikor összeborult sz MSZP-vel, akik ellen létrejöttek. Onnantól kezdve pedig, hogy képesek csak szóba is állni egy felforgató, uszító, akár polgárháborút is kirobbantó jegyekkel rendelkező Ron Weberrel, magáért beszél. Csak úgy mellékesen Jámbor. Karácsony is kijelentette ország-világ előtt, hogy ő lesz a miniszterelnök, és az első adandó alkalommal lefeküdt Botkának.... Ennyit a hiteles, gerinces ballib emberkékről. Ennyi.
kiss.istvan770
2017. szeptember 07. 02:39
"Szél Bernadett képes egyszerű és érthető beszédre." Az egyszerűig rendben van, de ez a képességei teteje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!