A gyűlölet hétköznapjai

2017. augusztus 23. 10:36

Nálunk a hatalom nemcsak példát mutat gyűlölködésből és embertelenségből, hanem elvárássá teszi ezt állampolgárai számára is.

2017. augusztus 23. 10:36
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
168 Óra

„A mi országunk az egyetlen ugyanis, ahol a társadalomra leselkedő veszélyek legsúlyosabbikának a menekültek számának növekedését tartják az emberek. Bár Magyarországra évente csupán néhány száz menekült érkezik, és a felnőtt magyar lakosság többsége soha életében nem találkozott egyetlen rettegett migránssal sem, a magyarok mégis sokkal jobban félnek tőlük, mint azoknak az országoknak a polgárai, amelyekbe egyetlen nap alatt több menekült érkezik, mint hozzánk egy év alatt.

Ám ahogyan az antiszemitizmushoz nincsen szükség zsidókra, úgy a menekültektől való rettegéshez sincs szükség migránsokra. Mi több, rövid távon hatásosabban lehet az embereket rettegésben tartani a láthatatlan, mint a fizikai valóságában is megjelenő »ellenséggel«.

Nálunk a hatalom nemcsak példát mutat gyűlölködésből és embertelenségből, hanem elvárássá teszi ezt állampolgárai számára is. A napokban például a menekültügyi hivatal tíz tolmácsot rúgott ki, mert »helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak«. Nálunk tehát az állam bünteti az emberséget és az üldözöttekkel való szolidaritást. Ilyen mondat utoljára a totalitárius diktatúrák hivatalos sajtójában hangozhatott el. Mert csak a fasizmus és a sztálinizmus idején büntették hivatalból azokat, akik segítséget próbáltak nyújtani kiszolgáltatott, védtelen embertársaiknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2017. augusztus 24. 18:39
"Nálunk a hatalom nemcsak példát mutat gyűlölködésből és embertelenségből, hanem elvárássá teszi ezt állampolgárai számára is." Vásárhelyi Mária elsők közt, dalolva tesz eleget ennek a (nem létező) elvárásnak, mi több, minket, habozókat is buzdít. Mariska, maradj magadnak!
OberEnnsinnen
2017. augusztus 24. 10:53
"„A mi országunk az egyetlen ugyanis, ahol a társadalomra leselkedő veszélyek legsúlyosabbikának a menekültek számának növekedését tartják az emberek." Bárcsak szűk száz évvel ezelőtt, a magyarok a Kohn Bélák növekedését találták volna a legsúlyosabb veszélynek. Akkor talán te is, Mária nem bolondságokkkal aljasoskodnál, hanem gyerekek (unokák?) fejét simogatnád, két magyar népmese közben...
zsoka1951
2017. augusztus 24. 10:05
Maga beteg, belebetegedett a gyűlölködésbe! Mint látja nem nagyon sikeredett új híveket szerezni ezzel acikkel! Vajon miért?Talán mert nem értünk egyet önnel?
catalina9
2017. augusztus 24. 09:58
no még egy ájtatos kútmérgező...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!