Mi lesz, miután ledőltek a szobrok?

2017. augusztus 22. 11:22

Amerikában is egyre kevésbé lehet csak azzal megnyerni a többség bizalmát, hogy egy politikus nem rasszista vagy nem nőgyűlölő.

2017. augusztus 22. 11:22
Szabó Imre
Kettős Mérce

„Viszont ha Délen az általános közhangulat egyre kevésbé tűri meg a rasszizmust és a rasszista múlt dicsőítését, akkor hogyan történhetett meg, hogy néhány hónapja a bigottságát nyíltan hirdető és a szélsőjobbal is kapcsolatot tartó Donald Trumpot választotta elnöknek az Egyesült Államok? Ezen a helyen is el kell ismételni, hogy ahogy Európában, Amerikában is egyre kevésbé lehet csak azzal megnyerni a többség bizalmát, hogy egy politikus nem rasszista vagy nem nőgyűlölő. A 2016-os elnökválasztáson sok fekete bőrű és női szavazó (csakúgy mint alacsony keresetű fehér férfi) maradt otthon, mert nem volt hajlandó a gazdasági-politikai elit egyik felét, a »kisebbik rosszat« képviselő Hillary Clintonra szavazni – a részvétel 50% körül maradt.

Érdemes ismét visszamenni a polgárháborúig, és felidézni, hogy Lincoln programjában a rabszolgafelszabadítás volt a legfontosabb elem, de egyben a társadalmi-gazdasági haladás teljes spektrumát lefedte, például földet adott az új telepeseknek és vámokkal védte az akkor még gyenge amerikai ipart a brit szabadkereskedelem imperializmusával szemben (a korai munkásmozgalom és az akkor még radikálisan progresszívnek számító Republikánus Párt kölcsönös szimpátiával figyelte egymást).

De ha a közelmúltra gondolunk, 2016-ban nem is annyira sokon múlott Bernie Sanders elnökjelöltsége. Sanders Clintonnál sokkal hitelesebben képviselt egy olyan programot, ami egyesítette a gazdasági egyenlőtlenségek és a rasszizmus elleni küzdelmet. A választás másnapján meg is született a szlogen, »Bernie megnyerte volna«. Ezt fontos észben tartani mindenkinek, aki nyomon követi a gyorsan változó eseményeket Amerikában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2017. augusztus 23. 15:09
Mi legyen? Bronzbőség színes fémkereskedőknek.
Phötön
2017. augusztus 22. 20:56
Ez miből magyarosított szabóra?
Szerintem
2017. augusztus 22. 20:44
Ez mi, ha nem a fehérek elleni rasszizmus? "A Medusa nevű online feminista magazin önreklámja szerint a sokszínűség és a multikulturális értékek mellett kötelezte el magát." "Egyik számában azt írta, hogy a fehér szuprematizmus megoldása a fehér abortusz és felszólítja az összes fehér nőt, hogy abortálja fehér magzatát. Majd következik az eredeti marxista, rasszista és népirtó szöveg. Ilyen részletekkel: „Fehér nők: itt az idő, hogy megtegyétek a tőletek telhetőt. Fehér gyermekeitek megerősítik a fehér szuprematista társadalmat, mely jó nektek. Ha azt állítjátok magatokról, hogy progresszívek vagytok, és mégis hajlandóak vagytok fehér gyermekek önkéntes világra hozatalára, képmutatók vagytok. A fehér nőket bátorítani kell, hogy abortusszal vessenek véget fehér gyermek világrahozatalának.”" http://lovasistvan.hu/2017/08/21/feminista-magazin-feher-noknek-veteljetek-el-feher-magzataitokat/ Az eredeti: https://medusamagazine.com/beyond-pro-choice-the-solution-to-white-supremacy-is-white-abortion
mokány
2017. augusztus 22. 15:27
A FEMA CAMP- .k krematóriumai (crenatory) már várják a renitenseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!