Bokszzsák

2017. augusztus 29. 06:53

Mint államtitkár, majd miniszter, Szijjártó a jelek szerint egy pillanatra sem szűnik meg a kedves vezető magyar hangja lenni.

2017. augusztus 29. 06:53
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Szijjártó irigyelhetné. De nem teszi. Mondhatná, könnyű Rex Tillersonnak. Nem pusztán azért, mert mégiscsak egy világhatalom külügyminisztere, vagy mert a jelek szerint van sütnivalója és hajlamos rá, hogy gondolkodjon is. Hanem amiért bátran vállalhatja saját véleményét, még ha az nem is egyezik a főnökével, aki történetesen az Egyesült Államok elnöke. Talán még az sem véletlen, hogy épp abban a tévében derült ez ki, amelyet még Donald Trump is elismer (mert a médiumok többsége ellenség). Tillersont arról faggatta a Fox News riportere, nem nehezíti-e meg a dolgát, hogy az elnök nem határolódott el egyértelműen a Charlottesville-ben felvonuló náciktól. Mire a miniszter azt mondta, ők a tárcánál mindig az amerikai értékeket – a szabadságot, az emberi jogokat – képviselik. Adódott a kérdés: ezek az elnök értékei is? Mire Tillerson: »Az elnök a maga nevében beszél«.

Hoppá. De tudjuk, könnyű Tillersonnak. Most 65 éves, s nem volt mindig politikus. 23 évesen lett a világ egyik legnagyobb olaj- és gázcégének munkatársa, hogy felküzdje magát az elnöki és vezérigazgatói pozícióig. Tíz éven át állt az ExxonMobil élén, mígnem elfogadta Trump felkérését a kormányzati szerepre. Azt mond, amit akar. Kimondhatja, amit gondol.

Magyar kollégája – ilyen szempontból (is) – többszörösen hátrányos helyzetű. 24 évesen már parlamenti képviselő, 32 évesen a miniszterelnök szóvivője. S úgy maradt. Mint államtitkár, majd miniszter a jelek szerint egy pillanatra sem szűnik meg a kedves vezető magyar hangja lenni. Azt mond, amit a főnöke előír neki, legfeljebb már saját szavait használja. Elég baj az (neki, nekünk).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 30. 07:43
Újságotok fedőneve Sorosnép Szava.
Alarik
2017. augusztus 29. 12:19
A hülye szöveged a legkisebb mértékben sem érdekel. De ez a "kedves vezető" kitétel kimondottan csudijó. Ezt faszán begyakoroltad. Viszont semmi értelme. Pont úgy, mint a létezéseteknek.
puszika
2017. augusztus 29. 11:51
Sebes! Hazudozol! Miért nem azt írtad le,hogy soraitokban egy sincs aki a külügyminiszter poros nyomába léphetne. Ez fáj a legjobban. De vedd már tudomásul/a bagázs is/a karaktergyilkosság nem fog sikerülni!! Még aljassággal sem!!
GV0917
2017. augusztus 29. 10:57
Sebes György bigott komenista szó,-és borsófejtése- utána falra hányása a KÜM-rel kapcsolatban....Ájuldozott,hogy ilyen fiatalon már KÜM-egyuttal KÜLKER miniszter is. Valóban példátlan álláshalmozás. Még Kun Béla is ott szerénykedett a Külügyi Népbiztos(miniszter) helyén-holott ő volt a VÖRÖS TERROR DIKTÁTORA. Mindezt nem vallották be, ,forradalmi időkben gyakran vállalnak abszurd "feladatokat.." az apánk , padre,(mindenkor az egész NÉP-re gondolnak.)atya(TÜRK)stb. Most viszont nincs forradalom...Meg történt konkrétan ilyesmi, amikor a körülmények hajszálra egyformák. Ilyen volt Mussolini veje-és külügyminisztere:gróf Galeazzo Ciano.A magyar KÜM ekkor Kánya Kálmán volt. A legidősebb a KÜM-ek között. Ő volt a KÜM -ek GRAND OLD MANN-je! Meg is kérdezte gróf Cianotól hogy érte ezt el, hogy a lefiatalabb KÜM-ként ő a diplomaták Benjaminja-míg ő maga-mármint Kánya Kálmán pedig a doayenje akik egy ügyön dolgoztak. Tengely-kovácsok lévén. A rossz nyelvek szerint Mussolini első házasságából született Edda nevű lánya volt a gróf felesége.Ez gyanús!! Egyszerű, felelte a gróf: EDDA MUSOLLINI SEGÍT!! Nos Szijártónak sem rokona, sem ismerőse,se utódja, se boldog őse nem szólhat ezután bele a megadott külkereskedelmi és külügyi diplomáciai történésbe- amíg össze nem ül a kupaktanács,az ellen nincs lehetősége senkinek beleszólni a dolgokba.Sebeském,a régi szoci bagázs ezt ugyan így csinálta. Ott volt pl. az ENSZ közgyülésén a MAGYAR KÉRDÉS.Egy ember kezébe futottak össze a szálak- bizonyos Szarka Károly, vagy Kálmán, ma már nem lényeges. Szarka elvtárs megkérdezte KÁDÁR elvtársat: Sto gyelaty? KÁDÁR megmondta-ezt vigye el a PÁRT KB-hoz. Egyhangú szavazást kérek erről és erről az ügyről külön is. Szarka elvtárs előadta a KB egyhangúlag megszavazta az elvtársak bólogattak...Pedig sokan bele akartak ugatni- de nem volt KOMPETENCIÁJUK..nem voltak pl. az ULTI PARTI KLUB tagjai... Nos talán ebben van hasonlóság. Különben nm igaz, hogy a nyomtató lónak nem szabad bekötni a száját...Mert van úgy, hogy megcsömörlik és bele fosik a ventillátorba... Ezzel meg foglalkozzanak az elemzők, a politikusok-nem a kis párt- ringlók, mint te is Sebes Gyuri! Mert még a fentebb említett Szarka elvtársról azt kérdezte valamelyik baráti KŰM, hogy ilyen nagy feladatra kis kapacitással bír. Mire mit mondott egyik karrierdiplomatánk(legalább is ő annak tartotta magát) A magyar nyelvben vannak kicsnyítő képzők. :ka,-ke,cska, cske. Magyarország kis ország."merjünk kicsik lenni"-Nem képviselheti képző nélküli munkatárs: pl: SZAR--ka Képző nélkül hivalkodásnak tűnne...Hát így . Szarka elvtárs jó elvtárs volt.Ma meg már nem így működnek a dolgok.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!