Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Putyin megint Budapesten – de minek?

2017. augusztus 29. 11:39

Sürgős megbeszélnivalója aligha van Orbánnak és Putyinnak, hiszen a nyáron már járt Szijjártó Péter Moszkvában, és a kétoldalú ügyeket minden részletében kivesézték már.

2017. augusztus 29. 11:39

„Sürgős megbeszélnivalója aligha van Orbánnak és Putyinnak, hiszen a nyáron már járt Szijjártó Péter Moszkvában, és a kétoldalú ügyeket – úgy mint a paksi bővítést, a hosszútávú gázszerződést, vagy az akadozó orosz metrókocsikat – minden részletében kivesézték már.

Tény, hogy változott a nemzetközi környezet. Putyin februári látogatásakor mindkét politikus nagy reményt fűzött a frissen beiktatott amerikai elnökhöz, Donald Trumphoz. Azt remélték, hogy a 2014-ben az oroszok által kezdeményezett ukrajnai háború óta mélyponton lévő amerikai-orosz kapcsolatok javulásnak indulnak. Orbán azt remélte, Trump értékelni fogja, hogy elsőként állt ki mellette, és talán azt is, közvetítővé válhat a két nagyhatalom között. Szijjártó Péter külügyminiszter így fogalmazott a februári vizit kapcsán: »nagy jelentősége van ennek a látogatásnak, hiszen az egész világ arra számít, hogy javulnak a jövőben az amerikai-orosz kétoldalú kapcsolatok«.

Nyilvánvaló elvárás volt a magyar vezetés részéről, hogy csökkenjen az oroszokkal ápolt barátság miatt a kormányra helyezett amerikai nyomás. Emlékezetes, a februárit megelőző Putyin-vizitet követően 2015-ben Obama elnök hat magyarnak megtiltotta a beutazást az Egyesült Államokba, hivatalosan korrupcióval vádolva őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. augusztus 30. 08:07
A Momentán, végtelen tapasztalatával, és hozzáértésével megmondja a tutit. #egyszerűensenkikvagytok
Peter8811
2017. augusztus 30. 07:33
"Emlékezetes, a februárit megelőző Putyin-vizitet követően 2015-ben Obama elnök hat magyarnak megtiltotta a beutazást az Egyesült Államokba, hivatalosan korrupcióval vádolva őket.”" Obamához képest a hülye Bolkros Lalyos egy lángész, ha Obamához még hozzászámolom Klintonnét akkor Bokros Lalyos egy egyetemi tanár a Közgazdasági reformegyetem nyugdíjreform reformszakán.
Peter8811
2017. augusztus 30. 07:27
SZDSZ is volt, de minek?
Peter8811
2017. augusztus 30. 07:24
Feka Gyérnek valószínű az a problémája, hogy Putyin ott hagyta a KGB-t Fekáék viszont nem tudnak elszakadni az ÁVH-tól. Pedig milyen fasza volt köröm lehúz, faszba üvegcső betol kalapáccsal összetör.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!