Istent játszik az embriófejekkel

2017. augusztus 24. 17:46

Az én Krisztusom szereti a lombikban fogant gyerekeinket, az én Krisztusom szeretne segíteni a meddő pároknak.

2017. augusztus 24. 17:46
Kiss Noémi
hvg.hu

„Emlékszem arra a pár évvel ezelőtti karácsonyi misére, ahonnan kirepültem. Ahová együtt mentünk el a párommal és a gyerekekkel. Mária és a fogantatás volt a szent beszéd fókusza, hogy fogy a nyáj, kevés a fiatal, pedig Krisztus számára milyen fontosak a gyerekek, Mária mennyi áldozattal követi őt, ó szent anyaság, aztán jött a kijelentés, a család anya, apa és gyerekek. Mert azon a karácsonyi misén végleg felreppent üres lelkem. A szent beszéd kikanyarodott, az egyedülálló anyákat ekézte, a meddőséget el nem fogadó párokat erőszakos, természettel szembemenő híveknek nevezte a kijáró plébános. S ahogy szépen repültem felfelé, kitisztult a ködös, karácsonyi falu, és már csak kívülről láttam, ahogy unott, szürke kabátokban, lélektelenül és fejbevágottan szivárogtak el az emberek Isten házából.

Nem kell megijedni, a templomokból kirepkedő lelkek csak Veres Andrást hagyják el, az úrhoz sietnek. Péterhez, Pálhoz.

Szóval az igazság az, hogy ma a katolikus nők igenis elmennek a kezelésre, mert ez az esélyük. Élnek vele, erről önállóan vagy párjukkal együtt döntenek, a tébé támogat öt kezelést. Tavaly 1200 lombikbébi született Magyarországon, ha a kormány növeli a támogatott beültetések számát, ez a szám elérheti a 3500 megszületett babát (és 12000 kezelést) évente, a várólisták pedig végtelenek. Azt hangoztatni ma hívők között, hogy az orvosi kezelés súlyosan erkölcstelen, a társadalom mételye, és ez sérti a gyerekek, az apák jogát és a boldog házasság szentségét, csak úgy tudnám ábrázolni, hogy kevés boldogtalanabb szeretkezést képzelek el a hívő családban, mint ahol már évek óta nem jött meg a várva várt baba.

Nincs kizárólagos joga Veres András püspöknek, hogy eljátssza a Jóistent, kijátssza a támogató szavait, ott morogjon, önző módon, kapálózva hadovázzon Krisztus öléből a meddő hívek felé. Krisztus ölébe végtelen lombikfej befér.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. augusztus 25. 11:56
Noémi rágja, rágja.
sztd
2017. augusztus 25. 10:59
A Katolikus Egyház időről időre átgondolja az álláspontját az aktuális világ egyes részleteivel kapcsolatban. Egy ideje már a lombikbébis álláspontját is finomította. Veres András püspök úrnak is illene követnie a fejleményeket, mielőtt nyilatkozik a témában. Az egyházi kifogások alapja egyébként az, hogy nem tetszik nekik, hogy embereket csak úgy nekiállnak legyártani vagy mesterségesen alakítani. Ez egy okos aggodalom, érdemes figyelni rá, mielőtt nekiállnak nagy tömegben ember-állat hibrideket és hasonlókat legyártani. Utána ugyanis már késő lehet.
smarton
2017. augusztus 25. 07:43
Buta vagy Kiss Noémi. Ha te tényleg hiszel Istenben, akkor tudod, hogy a rád mért személyesen neked jutó megpróbáltatást el kell fogadnod. Ettől nemesedsz. Viszont ha te ilyen lennél, akkor nem a hvg-ben közölnék a butaságaidat.
Mich
2017. augusztus 24. 23:07
"Az én Krisztusom"..." Van a HVG-nek Krisztusa...? Nem hiszem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!