Megnövelni a papi hivatások számát nem rakétatudomány

2017. augusztus 02. 09:45

A sikeres egyházmegyék népszerűsítik és bátorítják a hagyományos latin misét, ahelyett, hogy azt szimplán csak megtűrnék, vagy ami még rosszabb, egyenesen elleneznék.

2017. augusztus 02. 09:45
Brian Williams
Katolikus Válasz

„És mégis, túl sok egyházmegye még mindig úgy tesz, mintha kiutat keresne a hivatások válságából, és mintha nem tudná, hogy mi is a megoldás a válságra. Egyszerűen fogalmazva: a hagyomány- és hithűség nem választható opciók. A hódolatteljes liturgiák, amelyek magukba foglalják az olyan hagyományos egyházfegyelmi elveket, mint a szentmisék ad orientem bemutatása, vagy a csak fiúk által végzett oltárszolgálat, nem puszta preferenciák. Ezek alapvető fontosságúak.

A sikeres egyházmegyék emellett népszerűsítik és bátorítják a hagyományos latin misét, ahelyett, hogy azt szimplán csak megtűrnék, vagy ami még rosszabb, egyenesen elleneznék. A hagyományhű rendek robbanásszerűen növekednek, miközben más egyházmegyék nézik, ahogy a nyugdíjazások száma egyre csak meghaladja az új szentelések számát. Mindemellett nem engedhetjük meg, hogy a katolikus gyermekeinket az általános kultúra bekebelezze. Ahogy mindig is ezt vallottuk: egy katolikus gyermeknek katolikus oktatásra van szüksége. Hithű és megfizethető katolikus iskolákra, amilyeneket Lincolnban és Wichitában találunk; és olyan hagyománybarát kisszemináriumokra, mint a Szent József Charlotte-ban, hogy megőrizze a katolikus gyermekeinket katolikusoknak.”

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik