Jelenkori szabadságharcunk Petőfije

2017. augusztus 16. 13:29

Abból ugyanis nyilvánvalóan skandalum lesz, hogy az idegengyűlölő, cigányellenes, antiszemita Bayer Zsolt odakerül Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Gárdonyi Géza, Madách Imre, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő, Szerb Antal mellé.

2017. augusztus 16. 13:29
Bogdán Tibor
Maszol

„Érik az újabb botrány Magyarországon. Bayer Zsolt lovagkeresztje után, most a Nemzeti Könyvtár sorozatban kívánják megjelentetni a »Fidesz öklének« is nevezett Bayer 110 év Európa közepén című kötetét.

Abból ugyanis nyilvánvalóan skandalum lesz, hogy az idegengyűlölő, cigányellenes, antiszemita Bayer Zsolt odakerül Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Gárdonyi Géza, Madách Imre, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő, Szerb Antal mellé.

Ahogyan nem kis botrány lett a lovagkereszt Bayernek való odaítéléséből is, amelynek nyomán több mint százan adták vissza kitüntetésüket, közöttük olyan neves személyiségek, akik igazán sokat tettek a magyarságét, mint például Snétberger Ferenc Kossuth-, Liszt Ferenc-, Prima Primissima-díjas zenész, Kukorelly Endre író, költő, Ligeti György Kossuth-díjas zeneszerző, Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester, rendszeres vendégkarmestere a világ számos neves operaházának, Erdélyi Ágnes filozófus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az ELTE professzora, Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2017. augusztus 17. 22:01
Először is: Több mint százan csak pofáztak róla, hogy visszaadják, de végül nem adták vissza. Másodszor: Szívesen látnék egy olyan felsorolást is, akinek meg sem fordult a fejében, hogy visszaadja. Éés akkor kvittek vagyunk.
péterx
2017. augusztus 17. 08:14
Azért nem lesz skandalum , mert Bayer nem idegengyűlölő , nem cigányellenes és nem is antiszemita...Az lehet , hogy az ellenfelei megpróbálnak az ő lejáratására skandalumot produkálni ...
Szvidrigajlov
2017. augusztus 17. 07:28
Nyelvtanóra ötödik osztály: alanyi ragozás én antiszemitázok, te antiszemitázol, ő antiszemitázik, mi antiszemitázunk, ti antiszemitáztok, ők antiszemitáznak. tárgyas ragozás én téged antiszemitázlak, te engem antiszemitázol, ő minket antiszemitáz, mi őket antiszemitázzuk, ti minket antiszemitáztok, ők mindenkit antiszemitáznak. (a nyelvtankönyvet lektorálta Gerő András)
noMores
2017. augusztus 16. 21:59
A kedves agyhalottakat kérdezem, hogy ők olvasnak egyáltalán? Bayert is? Magyaridőket is? Tudnak olvasni? Csak mert hogy szerintük az irodalomkönyvekben szereplő idolokkal egy lapon kell emlegetni ezt a takonygerincű pondrót, hátha képben vannak az elődökkel is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!